TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
DEX | Dicționarul explicativ al limbii române UE-ACR-DDEALR-16-N-001
DEX | Dicționarul explicativ al limbii române
Vezi
galerie

DEX | Dicționarul explicativ al limbii române

de Academia Română

Id: #237919

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Această nouă, revăzută şi adăugită, a Dicţionarului explicativ al limbii române, elaborată de un grup de cercetători de la Institutul de Lingvistică "Iorgu Iordan - Al. Rosetti", apărută sub egida Academiei Române, reprezintă punerea de acord a ediţiei anterioare cu noile norme ortografice, ortoepice şi de punctuaţie ale limbii române.


Conceput ca un vast şi complex repertoriu lexical, Dicţionarul înregistrează şi explică peste 67 000 de cuvinte: cele mai utilizate în limba română contemporană şi în operele literare clasice, un mare număr de regionalisme, arhaisme şi neologisme, precum şi termeni şi unităţi frazeologice noi aparţinând unor domenii de actualitate (informatică, finanţe, drept, religie, mass-media etc).

 

Faţă de cea precedentă, această ediţie cuprinde foarte multe articole noi și adăugiri. Deşi nu este un dicţionar etimologic propriu-zis, DEX-ul indică şi originea cuvintelor. Cel mai cuprinzător dicţionar al limbii române, DEX-ul se adresează tuturor celor care au nevoie de informaţii noi în legatură cu vocabularul românesc actual.

 

DEX a fost şi este cea mai bine vândută carte din România.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Academia Română

Data apariției: 2016

ISBN: 978-606-704-161-3

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 1376

Limbă: Română

Dimensiuni: 20x26 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Univers Enciclopedic

Teme: curiozitate, Cultură