TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Dicţionar de sociologie AL-GMJ-DICIDS-14-N-001
Dicţionar de sociologie
Vezi
galerie

Dicţionar de sociologie

Id: #238566

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Această lucrare reprezintă un instrument de lucru indispensabil pentru toți aceia care doresc să înțeleagă fenomenele sociale, cauzele și implicațiile lor. El poate fi folosit de studenți, profesori, cercetători, precum și de publicul general interesat de sociologie și de legăturile acesteia cu alte discipline. Prin prisma celor 140 000 de exemplare vândute, este unul dintre cele mai căutate și apreciate dicționare de acest fel.

 

Prima ediție a Dicționarului a fost publicată în 1994 de Oxford University Press, iar forma actuală reprezintă a treia ediție revizuită. Astfel, cuprinde și referiri la ultimele evoluții din domeniile de cercetare evocate.

 

Dicționarul înglobează mai multe categorii de informații, care nu se limitează la ariile de cercetare ale sociologiei. Prezența unor articole care ilustrează legăturile sociologiei cu economia, psihologia, politologia, filosofia, antropologia, medicina, istoria sau statistica demonstrează pluridisciplinaritatea lucrării.

 

Biografii ale celor mai importante personalități care au activat în sociologie și în domeniile conexe – Bourdieu, Comte, Durkheim, Giddens, Goffman, Parsons sau Weber, de exemplu – sunt de asemenea incluse în Dicționar.

 

Tot aici se regăsesc și metode și tehnici de cercetare sociologică, explicate și exemplificate, dar și bibliografii care pot ajuta pe oricine dorește să aprofundeze anumite chestiuni. În plus, Dicționarul furnizează o serie de analize riguroase ale celor mai noi tendințe din domeniu, mai ales ale celor din cadrul școlii britanice de sociologie.

extinde
 

Detalii produs

Editor: Gordon Marshall, John Scott

Data apariției: noiembrie 2014

ISBN: 978-973-571-918-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 832

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: All

Teme: curiozitate