TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Cartea celor cinci cercuri

Miyamoto Musashi
Colecții/Serii: Zen
Opera cea mai cunoscută a lui Musashi, Gorîn no sho este scrisă în 1645, cu doar câteva săptămâni...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-111-131-5
Dimensiuni: 13x22 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Cartea celor cinci cercuri

MAI MULTE DESPRE CARTE

Opera cea mai cunoscută a lui Musashi, Gorîn no sho este scrisă în 1645, cu doar câteva săptămâni înaintea morţii sale, şi adresată discipolului său, Terao Katsunobu. Socotită cartea de căpătâi a scrimei (kendo), aceasta poate fi considerată deopotrivă un clasic despre artele marţiale în general, întrucât abordează atât principiile luptei individuale cât şi pe cele ale confruntărilor dintre armate. 

 

Tradusă de-a lungul timpului în numeroase limbi, lucrarea este un manual de strategie, dar și o incursiune în filozofia artelor marțiale. Musashi descrie o serie de tehnici aplicabile în lupta cu unul sau mai mulți adversari și arată cum acestea, îmbinate cu preceptele Zen, pot fi utile în viața de zi cu zi. Pentru a înțelege mai bine învățăturile sale, cartea este completată de ilustrații și comentarii privind contextul istoric și cultural în care a fost scrisă.

Cele cinci capitole ale cărţii trimit la ideea că există diferite elemente ale luptei, aşa cum există diferite elemente alcătuitoare ale lumii, ale căror naturi şi calităţi sunt descrise de buddhism, shintoism şi alte religii orientale. Cele cinci capitole cuprind metodele sau tehnicile de luptă care sunt asociate cu şi descrise de astfel de elemente (pământul, apa, focul, vântul, vidul).

Autor: Miyamoto Musashi
Traducător: Maria Genescu
Data apariției: 2009
Editura: Herald
Titlu original: Gorîn no sho
Pagini: 160
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
spiritualitate zen, buddhism, japonia, civilizaţie orientală, tehnici de luptă
  • Miyamoto Musashi - Autor
      Miyamoto Musashi, cel mai vestit samurai al Japoniei, s‑a nascut in provincia Harima. La varsta de 13 ani s‑a angajat in prima sa lupta, avandu‑l ca adversar pe Arima Kihei (1596). La 21 de ani, sa purtat una dintre cele mai vestite lupte ale sale, ce a avut loc la periferia orasului Kyoto. Adversarii sai apartineau familiei Yoshioka si el s-a luptat succesiv cu trei dintre membrii acesteia, invingandu‑i pe toti. Timp de doua decenii, cariera lui...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor