TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Dincolo de vid şi plin

Marilena Constantinescu
Colecții/Serii: Zen
În Sutra Diamantului, Buddha a spus că el nu avea o dharma fixă de predat, deoarece doctrina sa constă numai în eliminarea...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-111-134-6
Dimensiuni: 13x22 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Dincolo de vid şi plin

MAI MULTE DESPRE CARTE

În Sutra Diamantului, Buddha a spus că el nu avea o dharma fixă de predat, deoarece doctrina sa constă numai în eliminarea gândurilor care tulbură mintea. Când mintea devine liniştită, înţelepciunea inerentă fiecărui om poate să se manifeste şi să-l facă pe acesta să perceapă natura proprie, care conduce la atingerea stării de iluminare.

Totuşi, întrucât oamenii au capacităţi diferite de a percepe adevărul, Buddha a fost nevoit să-i înveţe Hinayana pe cei ce erau capabili să primească doar adevărul incomplet şi Mahayana pe discipolii care erau pregătiţi pentru învăţătura supremă. Aceasta este ceea ce numim metoda expeditivă de învăţare cu ajutorul sutrelor şi discursurilor.

Era totuşi imposibil ca realitatea absolută să fie revelată doar prin intermediul cuvintelor, căci în ciuda faptului că Buddha le-a revelat-o în sutre, discipolii săi nu au reuşit s-o înţeleagă. În cele din urmă el a cules o floare şi le-a arătat-o pentru a le pune la încercare puterea de a pătrunde ţelul ultim al învăţăturii sale.

Traducător: Marilena Constantinescu
Data apariției: 2009
Editura: Herald
Titlu original: Ch’ an and Zen Teaching
Pagini: 256
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
buddha, china, buddhism zen, spiritualitate, civilizaţie orientală

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus