TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Povestiri Zen 978-973-99946-4-4
Vezi
galerie

Povestiri Zen

Titlu apărut în colecția Lumea din noi la Mix

Id: #226441

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
100 povestiri despre iluminare
 

Descriere produs

Cartea cuprinde povestiri inedite în care sunt relatate momente de iluminare trăite de practicanții zen.


... Nu te considera pe tine însuți mai presus de oamenii obișnuiți. Aceia trăiesc suișurile și coborâșurile goanei după faimă și profit, fără a urma vreo cale spirituală. Față de ei trebuie să manifești compasiune, nu să-i disprețuiești sau să-i respingi. Nu formula judecăți comparându-te pe tine cu ei; nu permite minții tale să acumuleze ideea de superior și de inferior. Aceasta este atitudinea pe care o cer pentru a putea pătrunde pe Cale toți sfinții și înțelepții, toți Buddhas-ii și Budhisattvas-ii. Noi trebuie să ne plasăm la nivelul oamenilor obișnuiți, să ne asemuim lor, în timp ce voințele noastre trebuie să urmeze neabătute calea și să descopere minunile ei.


Un strămoș a spus că studiul disciplinei Zen necesită trei lucruri esențiale. Primul este o credință foarte puternică. Al doilea este capacitatea de a trăi starea de uimire. Al treilea este o mare hotărâre. Dacă unul dintre acestea lipsește, veți fi ca un trepied fără un picior.

 

Nu am nimic deosebit să vă spun. Recomand doar fiecăruia să admită că există în oricare ființă o natură esențială care poate fi percepută și că există un adevăr esențial pe care oricine îl poate pătrunde; numai în acest fel hotărârea voastră se va menține puternică. Vă recomand să meditați la aceste afirmații. Cineva trezit doar pe jumătate, nu poate atinge realizarea ultimă în Zen. Este neapărat nevoie de întreaga atenție și întreaga putere de pătrundere.

 

SETTAN

extinde
 

Detalii produs

Traducător: Larisa Andrei

Data apariției: iulie 2001

Titlu original: Zen Antics 100 Stories Of Enlightenment

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 167

Limbă: Română

Dimensiuni: 11,5x16 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Mix

Teme: suflet