TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Meditatie daoistă

Isabelle Robinet
Colecții/Serii: Cultură şi civilizaţie
Dintre miile de lucrari extrem de heteroclite ale canonului daoist (Daozang), cele ale scolii ˝Inaltei puritati˝ au dominat spiritualitatea chineza...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-111-005-9
Dimensiuni: 13x22 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Meditatie daoistă

MAI MULTE DESPRE CARTE

Dintre miile de lucrari extrem de heteroclite ale canonului daoist (Daozang), cele ale scolii ˝Inaltei puritati˝ au dominat spiritualitatea chineza timp de mai multe secole. Isabelle Robinet sistematizeaza acest corpus de texte extrem de vast, oferindu-ne, pe langa explicatiile si trimiterile atat de folositoare, o extraordinara imagine de ansamblu a ceea ce gandirea chineza a avut de oferit mai original.

Practicile "Inaltei Puritati" sunt caracterizate prin interiorizarea practicilor anterioare: tehnicile sexuale sunt transformate intr-o unire simbolica a principiilor masculin si feminin; fostele metode magice, sublimate, se despart de cautarea puterilor supranaturale si se concentreaza asupra transformarii sufletului; ritualul trece in plan secund pentru a lasa loc singuratatii si linistii celui aflat in meditatie.

Cautarile spirituale sunt, din perspectiva daoista, legate direct de tehnici psiho-fiziologice specifice, dar si de o filosofie care reuneste conceptele despre lume ale celei mai longevive civilizatii a umanitatii.  

Cartea Isabellei Robinet constituie primul studiu care ia in discutie stravechea traditie daoista Maoshan, si ajuta la clarificarea legaturilor dintre primii clasici ai daoismului, traditia buddhista si evolutia ulterioara a daoismului asa cum supravietuieste el astazi.

Autor: Isabelle Robinet
Traducător: Tatiana Segal
Data apariției: 2007
Editura: Herald
Titlu original: Méditation taoïste
Pagini: 352
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
spiritualitate, tao, china, civilizatie, religie
  • Isabelle Robinet - Autor
      A fost profesor de istorie si civilizatie chineza la universitatea din Aix-en-Provence. I se recunosc pretioase contributii la cunoasterea gandirii chineze in general si a sistemului daoist in particular. Opera: 1. Les commentaires du Tao Te King jusqu'au VIIe siecle, Institut des Hautes Etudes Chinoises, 1981. 2. La Revelation du Shangqing dans l'histoire du taoisme, Ecole Francaise d'Extreme‑Orient, 1984. 3. Histoire du taoisme: des origines au XIVe...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus