TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Paşi pe cale

Inayat Khan
Colecții/Serii: Mistica islamică
Sufismul adoptat de Inayat Khan drept cale de realizare spirituala pentru sine si pentru ceilalti poate fi definit prin urmatoarele trasaturi: 1)...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 973-9453-94-5
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Paşi pe cale

MAI MULTE DESPRE CARTE

Sufismul adoptat de Inayat Khan drept cale de realizare spirituala pentru sine si pentru ceilalti poate fi definit prin urmatoarele trasaturi:

1) Este un sufism universal. "Harul este pentru orice suflet caci orice suflet, oricare ar fi religia sau credinta sa, apartine lui Dumnezeu". Invatatura lui este, prin urmare, trans confesionala, nu privilegiaza nici o religie, si nu considera necesara convertirea la o alta religie sau credinta decat cea pe care omul deja o are.

2) Este un sufism care nu tine exclusiv de partea mistica a dezvoltarii omului, ci pune accentul pe dezvoltarea armonioasa a tuturor posibilitatilor, si a tuturor aspectelor vietii sale personale si sociale; totusi, aceasta dezvoltare este centrata pe viata sa spirituala.

3) Invatatura sa respecta toate opiniile si apartenentele religioase, insa ea tinde sa dezvolte religia iubirii. Aceasta consta in "a L vedea Pe Dumnezeu in inima omului", atat in propria sa inima cat si in inima celorlalti. A intelege si a respecta simtamintele semenului tau este primul pas pe aceasta cale.

Autor: Inayat Khan
Traducător: Walter Radu Fotescu
Data apariției: 2004
Editura: Herald
Pagini: 188
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
sufism, mistică islamică, spiritualitate, universalitate
  • Inayat Khan - Autor
      Cine a fost Hazrat Inayat Khan? Un muzician si un sufi. Dar nu un muzician limitat la ceea ce cunoastem noi despre muzica: combinatii si armonii de sunete apreciate de urechea umana, nici un sufi prizonier al definitiilor pe care le dau dictionarele, eruditii sau chiar teologii. Considerand muzica mai degraba ca o asceza si o disciplina spirituala decat ca o profesiune, Inayat Khan a ajuns datorita ei la misterul oricarui sunet, care nu este altceva decat...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus