TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Lumea şi demonii ei: ştiinţa ca lumină în întuneric

Carl Sagan
Colecții/Serii: Mathesis
Volum distins cu Premiul pentru Carte Los Angeles Times la categoria Stiință și Tehnologie
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-111-519-1
Dimensiuni: 13x22 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Lumea şi demonii ei: ştiinţa ca lumină în întuneric

MAI MULTE DESPRE CARTE

Volum distins cu Premiul pentru Carte Los Angeles Times la categoria Stiință și Tehnologie

Autor: Carl Sagan
Traducător: Alexandru Anghel
Data apariției: 2015
Editura: Herald
Titlu original: The demon-haunted world
Pagini: 528
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
demoni, culturi umane, religii tradiţionale, ştiinţe, zei
Locuri în topurile Cartepedia
  • Carl Sagan Carl Sagan - Autor
    Carl Sagan (n. 9 noiembrie 1934, Brooklyn – d. 20 decembrie 1996, Seattle) a fost Profesor în Astronomie și Științe Spațiale și Director al Laboratorului pentru Studii Planetare al Universității Cornell; a mai fost afiliat la Jet Propulsion...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

Los Angeles Times
Cum putem lua decizii inteligente in vietile noastre tot mai influentate de tehnologie daca nu intelegem diferenta dintre miturile pseudostiintei si ipotezele testabile ale stiintei? Carl Sagan, castigator al premiului Pulitzer si renumit astronom, sustine ca gandirea stiintifica este vitala nu doar in cautarea adevarului, ci si pentru insasi integritatea institutiilor noastre democratice. Parcurgand zone cuprinzatoare ale istoriei si culturii, Sagan examineaza si demonteaza cu autoritate celebre deprinderi eronate ale gandirii umane precum vrajitoria, vindecarile prin rugaciune, demonii si OZN-urile. Si totusi, in mod ingrijorator, asa-numita epoca a informatiei in care ne aflam este inundata de pseudostiinta, povesti cu rapiri extraterestre, spiritism, amintiri din vieti trecute, superstitii de tot felul si halucinatii comune care se bucura de tot mai multa atentie si interes. Dupa cum Sagan demonstreaza cu o elocventa lucida, cantecul de sirena al irationalului nu are doar efecte culturale negative, ci este o cufundare periculoasa in intunericul care ameninta cele mai importante libertati ale noastre. „€žO carte stralucitoare . . . O aparare insufletita a stiintei . . . De la prima la ultima pagina, aceasta carte este un manifest al gandirii limpezi.”
The Sciences
„O viziune clara despre ce presupune stiinta adevarata si de ce are un impact atat de puternic asupra vietilor noastre. . . O marturie a puterii stiintei si un avertisment cu privire la pericolele credulitatii neinfranate.”

Opinia cititorilor