TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Basme terapeutice pentru copii, adolescenţi şi părinţi

Sempronia Filipoi
Colecții/Serii: Psihologie şi viaţă
Această culegere de basme se înscrie într-un şir tot mai cuprinzător de cărţi utile celor ce se ocupă de îmbunătăţirea...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-606-8244-56-3
Dimensiuni: 15x21 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Basme terapeutice pentru copii, adolescenţi şi părinţi

MAI MULTE DESPRE CARTE

Această culegere de basme se înscrie într-un şir tot mai cuprinzător de cărţi utile celor ce se ocupă de îmbunătăţirea vieţii altora. Ea cuprinde un mozaic de basme originale, ale căror metafore "de dificultate medie" sunt inspirate fie din propria experienţă clinică, fie sunt seminţe de idei sau basme adaptate după Nancy Davis şi Nossrat Peseschkian. 
La fel ca mitul, parabola sau fabula, basmul lărgeşte şi luminează spaţiul interior al ascultătorului. Îl face să alunece într-un loc de unde lucrurile se văd altfel. Linearitatea gândirii logice, stresante este ocolită. Această extindere desfiinţează poziţia în care era blocat inițial pacientul, confruntat cu problema căreia simţea că nu-i face faţă (de exemplu, teama, sentimentul de vinovăție sau nesiguranța de sine). Basmul suspendă acea stare, acţionând neexplicit prin intermediul metaforei, adică emoţional. Face o deschidere spre ieșirea din impas. O transformă în posibilitate - ceea ce înseamnă tot o schimbare de sens, pentru că starea patogenă este pusă într-o nouă lumină, este privită din alt unghi. 
Basmul seamănă mai curând cu o lecţie indirectă, emoţională, de viaţă. Sparge tiparul vechi de comportament. Subminează acea atitudine corozivă, nefericită, disperată, faţă de problema aparent insurmontabilă în care subiectul se simţea închis, sufocat. Basmul vine cu un mesaj terapeutic care îndulceşte afectiv situaţii normale, dar amare de viaţă (de exemplu, situații de teamă, neliniște, tendința de a abandona, sentimentul de a fi epuizat, eşecurile dezamăgitoare, rivalitatea, desconsiderarea, dispreţul, respingerea, o imagine de sine deficitară, o traumă, dorinţa să schimbăm pe cineva al cărui comportament ne deranjează ş.a.m.d.). Mesajul terapeutic îi permite ascultătorului să se identifice cu calitățile unui personaj mai eficient.

Cuprins extins:
Cuvântul autorului I.
Cum să înţelegem basmul şi metafora terapeutică II.
Cum se foloseşte basmul cu mesaj terapeutic III.
Recomandări speciale pentru părinții care doresc să folosească basmul cu mesaj terapeutic
Basme terapeutice pentru copii şi adolescenţi şi părinţi
Autor: Sempronia Filipoi
Data apariției: 2012
Editura: ASCR
Pagini: 210
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
basme, poveşti, metafore, terapie, lecţii de viaţă

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus