TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Arta de a fi

Erich Fromm
Colecții/Serii: Psihologia pentru toţi
Într o lume dominată de consumerism, de goana după avere și onoruri și de falsele rețete pentru fericire, Erich Fromm ne învață...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-707-877-3
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback

Arta de a fi

MAI MULTE DESPRE CARTE

Într o lume dominată de consumerism, de goana după avere și onoruri și de falsele rețete pentru fericire, Erich Fromm ne învață cum să ne eliberăm de iluzii și de ideile primite de a gata și cum ne putem exploata energiile lăuntrice pentru a duce o viață cu sens. Trecerea de la existența preocupată de posesie și îmbogățire („a avea") la un trai bazat pe conștientizarea și dezvoltarea propriilor calități sufletești („a fi") conduce, în mod iminent, la o stare de iluminare psihică și de bogăție spirituală. Dacă în volumul A avea sau a fi?, Fromm discută soluțiile politico economice pentru o viață autentică, în cartea de față el se oprește asupra tehnicilor individuale de concentrare și de trezire spirituală, de meditație orientală și de autoanaliză în cheie freudiană. Toate acestea sunt menite să sporească puterea noastră de a iubi, de a gândi critic și de a acționa creativ și productiv.

Autoanaliza și în special exercițiile de respirație și de conștientizare se pot face ori de câte ori nu ești ocupat cu altceva, ca atunci când te afli în metrou sau în avion. Toate aceste prilejuri ar trebui să fie utilizate pentru o formă sau alta de atenție concentrată, în loc să începi să citești o revistă, să vorbești cu cineva sau să visezi cu ochii deschiși. Odată ce ai căpătat obiceiul de a face acest lucru, astfel de situații când nu ai „nimic de făcut" devin bine-venite, deoarece te îmbogățesc și îți procură satisfacție.

 

Autor: Erich Fromm
Traducător: Raluca Hurduc
Data apariției: 2012
Editura: Trei
Titlu original: The Art of Being
Pagini: 192
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
sensul vieţii, dezvoltare personală, gândire critică, autoanaliză, exerciţii de respiraţie, ţeluri în viaţă, meditaţie
  • Erich Fromm - Autor
    Erich Fromm (1900-1980), sociolog şi psihanalist, a făcut parte din Școala de la Frankfurt, iar în 1933 a emigrat în SUA. A mai fost tradus în limba română cu titlurile Arta de a iubi, Frica de libertate şi Buddhism şi psihanaliză.
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

Rainer Funk
În volumul de față, Erich Fromm ne propune căile de realizare a conștientizării de sine și ne împărtășește pașii către a fi, pe care i a parcurs el însuși zilnic, acordând o atenție sporită autoanalizei, ca una dintre aplicațiile psihanalizei.
Chicago Tribune
Erich Fromm este nu doar un psiholog cu o intuiție ascuțită, ci și un scriitor de talent.

Opinia cititorilor