TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Anatomia melancoliei

Robert Burton
Colecții/Serii: Quinta essentia
Spre deosebire de Bacon, Burton afirmă că cea mai mare necesitate a omenirii este cunoașterea psihologiei, nu a științei naturale. Tratatul sau...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-111-586-3
Dimensiuni: 14x21 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Anatomia melancoliei

MAI MULTE DESPRE CARTE

Spre deosebire de Bacon, Burton afirmă că cea mai mare necesitate a omenirii este cunoașterea psihologiei, nu a științei naturale. Tratatul sau vast analizează în detaliu omniprezenta boală iacobina – melancolia – despre care medicină vremii consideră că este provocată de un exces de bilă neagră, conform teoriei umorilor, foarte răspândită în acea perioadă. Cartea lui Robert Burton a fost publicată sub pseudonimul Democrit Junior, în 1621, și s-a bucurat de o mare popularitate.
Mai târziu, mulți autori au fost foarte influențați de umorul, dibăcia lingvistică, erudiția și aspectul creativ al acestei lucrări. Samuel Johnson o consideră una dintre cărțile sale preferate și această a continuat să se numere printre lucrările favorite ale scriitorilor din secolele XX și XXI, printre care Anthony Burgess.

Anatomia melancoliei este considerată una dintre cele mai valoroase lucrări ale omenirii, având în vedere că se fundamentează pe un summum de întrebări și răspunsuri generate de provocările existențiale; astfel, volumul de față devine o sinteză a cunoașterii solide a vremii, un adevărat tratat de dimensiuni enciclopedice, de cunoștințe vaste din medicină, mitologie, literatură, istorie – un eseu filosofic cuprinzător. Copleșitoare prin vastitatea domeniilor pe care le sondează, operă lui Robert Burton se constituie într-o construcție magnifică, unică și valoroasă atât pentru literatură, cât și pentru începuturile unor noi domenii ale cunoașterii, precum psihologia, psihosociologia și psihanaliză.
Publicată sub pseudonimul Democrit Junior, în 1621, Anatomia melancoliei s-a bucurat de o mare popularitate. Mai târziu, mulți autori au fost influențați de umorul, rafinamentul lingvistic, erudiția și aspectul creativ ale acestei lucrări. Samuel Johnson o consideră una dintre cărțile sale preferate și această a continuat să se numere printre lucrările favorite ale scriitorilor moderni și contemporani.

Autor: Robert Burton
Traducător: Iustina Cojocaru
Data apariției: martie 2016
Editura: Herald
Pagini: 352
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
medicină, mitologie, literatură, istorie, psihologie, melancolie
  • Robert Burton Robert Burton - Autor
    Robert Burton (1577-1640) a fost un cărturar englez care și-a desfășurat activitatea la Universitatea Oxford și a devenit cunoscut datorită lucrării Anatomia melancoliei, scrisă cu intenția manifestă de a se autovindeca prin scris de depresia care l-a afectat...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor