TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

A trăi fără cap. Redescoperirea adevăratei identități

Douglas Harding
Colecții/Serii: Alter ego
„Cea mai bună zi din viață mea – ziua renașterii mele, ca să spun așa – a fost atunci când mi-am dat seamă că nu am...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-111-578-8
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

A trăi fără cap. Redescoperirea adevăratei identități

MAI MULTE DESPRE CARTE

„Cea mai bună zi din viață mea – ziua renașterii mele, ca să spun așa – a fost atunci când mi-am dat seamă că nu am cap. Acesta nu este doar un artificiu literar, o glumă menită să atragă atenția cu orice preț. Spun acest lucru cu cea mai mare seriozitate: eu nu am cap… Ceea ce s-a întâmplat de fapt a fost ceva extrem de simplu și nespectaculos: am încetat pentru o clipă să mai gândesc. Rațiunea și imaginația și tot vacarmul mental s-au stins. Am rămas fără cuvinte. Mi-am uitat numele, starea de om, starea de lucru, tot ce ar fi putut fi numit eu sau al meu. Trecutul și viitorul s-au dizolvat în eter. Era că și cum m-aș fi născut exact în acea clipă, nou-nouț, fără de minte, fără nicio amintire. Nu mai există decât acum, acea clipă prezența și ceea ce era în mod clar dat în ea. Era suficient să privesc.”

Astfel descrie Douglas Harding prima să experiență a stării fără șine. Este o cale instantanee de a te „trezi” și a deveni deplin conștient de ceea ce Zenul înțelege prin „natura adevărată și inerenta” a fiecărei ființe.

Publicată în 1961, A trăi fără cap este o carte clasică ce vorbește convingător despre caracterul imediat și simplitatea experienței pe care misticii din toate timpurile au încercat să o pună în cuvinte.

Autor: Douglas Harding
Traducător: Anca Cristina Ilie
Data apariției: aprilie 2016
Editura: Herald
Titlu original: Having no head. Zen and the rediscovery of the obvious
Pagini: 250
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
renaștere, motivațional, mistică, timp, fără cap
  • Douglas Harding Douglas Harding - Autor
    Douglas Harding (1909-2007) a fost un respectat filosof englez, mistic, maestru spiritual și autor de cărți ce tratează cunoașterea de sine: The Hierarchy of Heaven and Earth; Look for Yourself: The Science and Art of Self-Realization; On Having No Head:...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor