TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Psihoterapie isihastă. Practici și modele filocalice pentru restabilirea sănătății (Ediția a II-a)

Vasile Andru
Colecții/Serii: Sapientia. Paralela 45
„Atât Filosofia, cât și Filocalia (dragoste de frumos duhovnicesc) pot deveni instrumente de psihoterapie. Se configurează astfel...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-47-0954-0
Dimensiuni: 13x21 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Psihoterapie isihastă. Practici și modele filocalice pentru restabilirea sănătății (Ediția a II-a)

MAI MULTE DESPRE CARTE

„Atât Filosofia, cât și Filocalia (dragoste de frumos duhovnicesc) pot deveni instrumente de psihoterapie. Se configurează astfel o disciplină pe care am numit-o Psihoterapie isihastă. Acest termen l-am propus și l-am folosit de prin 1990-1991. Este o terapie vizând echilibrul psihic și rezolvarea unor focare patogene, bazată pe tradiția filocalică, pe practica isihastă noera proseuche și pe vindecări sacerdotale.
În tradiția isihastă, se conturase o disciplină a îmbunătățirii umane, a vindecării bolilor egoului, a corectării unor trăsături de personalitate. Am extras de acolo experiențe și cazuistica privind restabilirea echilibrului psiho-emoțional. Așadar domeniul este vechi, numai termenul și structurarea materiei sunt noi, ca și relansarea sa ca obiect medical și adăugarea sa la psihoterapiile comportamentale, umanist existențiale, sau la terapiile cognitive și transpersonală. 
În cartea aceasta este vorba atăt de conturarea unui obiect distinct, cât și de îndemnarea psihoterapeuților clasici spre spiritualizarea actului medical.”

Vasile Andru

 

Data apariției: iunie 2010
Editura: Paralela 45
Pagini: 208
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
perfecționare, autocunoaștere, self-help, echilibru
  • Vasile Andru Vasile Andru - Autor
    Vasile Andru s-a nascut la 22 mai 1942, in satul Bahrinesti, in nordul Bucovinei. Studii universitare la Iasi, absolvite in 1965. Sapte ani este lector universitar. Paraseste catedra si se consacra scrisului si practicii sapientiale. In 1975 devine membru al Uniunii...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor