TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Designul lucrurilor de zi cu zi

Donald Arthur Norman
Deseori ne aflăm în faţa unei uşi care nu se deschide din prima încercare. La propriu. Pentru că trebuie să tragem sau să...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-1931-19-7
Dimensiuni: 14,5x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Designul lucrurilor de zi cu zi

MAI MULTE DESPRE CARTE

Deseori ne aflăm în faţa unei uşi care nu se deschide din prima încercare. La propriu. Pentru că trebuie să tragem sau să împingem, nu se ştie. Sau suntem în faţa unui aparat cu multe butoane şi butonaşe, care nu ştim exact la ce servesc. Eroare de design, ne spune autorul acestei cărţi, care susţine că designul trebuie să ţină cont de nevoile utilizatorului şi de principiile psihologiei cognitive.

Bestseller în Statele Unite, tradusă în 8 limbi, Designul lucrurilor de zi cu zi este un manual perfect în care sunt discutate pe larg aspectele cognitive ale designului, cu exemple de design corect şi incorect şi reguli simple pe care designerii le pot folosi pentru a îmbunătăţi relaţia dintre utilizator şi obiecte de toate felurile, de la maşini şi calculatoare până la telefoane şi uşi.

Autor: Donald Arthur Norman
Traducător: Mihaela Sofonea
Data apariției: 2010
Editura: Publica
Titlu original: The Design of Everyday Things
Pagini: 360
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
design, psihologie, cognitiv, zilnic, rutină
  • Donald Arthur Norman - Autor
    Este profesor emerit de ştiinţe cognitive la University of California şi profesor de ştiinţe informatice la Northwestern University, unde e co-director al Segal Design Institute şi al programului de MBA + Engineering al Kellogg School şi Northwestern Engineering. Este consultant pentru mai multe companii, printre care boardul editorial al faimoaseiEncyclopædia Britannica şi Chicago Institute of Design. În prezent, se ocupă de...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

Tom Peters, autor al Brand You 50 şi Cercul inovaţiei
Designul se poate să fie limita superioară a avantajului competitiv. Cartea aceasta e o bucurie: amuzantă şi extrem de importantă.
Los Angeles Times
Norman pledează împotriva ignorării nevoilor utilizatorilor, care conduce la obiecte prost concepute şi prost proiectate. Cartea lui inaugurează o eră nouă a aşteptărilor şi obişnuinţelor utilizatorilor, o schimbare la care producătorii vor fi obligaţi să răspundă. Apăsători de butoane din toată lumea, uniţi-vă!
Donald Arthur Norman
Mă interesează doar acele provocări în cazul cărora cred că am de spus ceva original, pentru că pot veni cu un nou punct de vedere sau pot alătura lucruri în feluri în care nu s-a gândit nimeni că e posibil. Vreau să fiu cu un pas înainte. De-asta sunt interesat acum de aspectele de design ale secolului XXI.

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus