TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Relaţii de muncă şi industriale în Uniunea Europeană

Luminiţa Dima
Colecții/Serii: Cursuri, seminarii, teste
Cunoasterea si intelegerea reglementarilor elaborate la nivelul Uniunii Europene in domeniul relatiilor de munca, a istoricului si evolutiei...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-606-18-0031-5
Dimensiuni: 14,5x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Relaţii de muncă şi industriale în Uniunea Europeană

MAI MULTE DESPRE CARTE

Cunoasterea si intelegerea reglementarilor elaborate la nivelul Uniunii Europene in domeniul relatiilor de munca, a istoricului si evolutiei acestora, a scopului lor si a interpretarilor dezvoltate in jurisprudenta Curtii de Justitie a Uniunii Europene sunt necesare atat pentru interpretarea si aplicarea corecta a acestor reglementari, cat si pentru interpretarea si aplicarea corecta a legislatiei muncii din Romania in contextul alinierii acesteia la legislatia Uniunii Europene.

Alaturi de o scurta prezentare a evolutiei dreptului muncii la nivelul Uniunii Europene, a cadrului institutional si a partenerilor sociali, lucrarea cuprinde prezentarea principalelor directive elaborate la nivelul Uniunii Europene in domeniul relatiilor de munca si industriale, precum si jurisprudenta bogata a Curtii de Justitie a Uniunii Europene dezvoltata in interpretarea dispozitiilor directivelor analizate.
Lucrarea este destinata in primul rand studentilor Facultatii de Drept care urmeaza cursurile programului de master in domeniul dreptului muncii, al relatiilor de munca si industriale, dar si celor care urmeaza programele de licenta si doctorat.

Totodata, lucrarea este un instrument de lucru util atat pentru practicienii din domeniul dreptului muncii, avocati, consilieri juridici, judecatori, inspectori de munca, cat si pentru teoreticieni, cadre didactice si cercetatori, carora le pune la dispozitie informatii despre reglementarile elaborate la nivelul Uniunii Europene si jurisprudenta Curtii de Justitie, de care trebuie sa tina seama in activitatea lor profesionala, le faciliteaza realizarea corelarii normelor juridice cu interpretarea data acestora pe cale jurisprudentiala, si le ofera argumente pentru interpretarea si aplicarea legislatiei muncii in vigoare.

Lucrarea este destinata in primul rand studentilor Facultatii de Drept care urmeaza cursurile programului de master in domeniul dreptului muncii, al relatiilor de munca si industriale, dar si celor care urmeaza programele de licenta si doctorat.

Totodata, lucrarea este un instrument de lucru util atat pentru pentru practicienii din domeniul dreptului muncii, avocati, consilieri juridici, judecatori, inspectori de munca, cat si pentru teoreticieni, cadre didactice si cercetatori.

Lucrarea se adreseaza si protagonistilor relatiilor de munca, angajatori si salariati, organizatiilor acestora, patronate si sindicate.

Autor: Luminiţa Dima
Data apariției: aprilie 2012
Editura: C.H. Beck
Pagini: 264
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
dreptul muncii şi securităţii sociale, relaţii de muncă, uniunea europeană

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus