TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Dreptul asigurărilor. Curs universitar

Vasile Nemeş
In contextul actual al economiei de piata marcata de fluctuatii si incertitudini financiare, asigurarea se impune ca o componenta necesara in...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-606-522-888-7
Dimensiuni: 14,5x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Dreptul asigurărilor. Curs universitar

MAI MULTE DESPRE CARTE

In contextul actual al economiei de piata marcata de fluctuatii si incertitudini financiare, asigurarea se impune ca o componenta necesara in activitatea persoanelor fizice si juridice. Lucrarea de fata examineaza atat aspectele teoretice, cat si cele practice specifice operatiunilor de asigurare, acordand o atentie deosebita reglementarilor noului Cod civil, normelor europene si celor emise de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor.

Sunt analizate: terminologia specifica; particularitatile activitatii de asi­gurare si societatile de asigurare; redresarea financiara si falimentul societatilor de asigurare; contractul-cadru de asigurare si principalele categorii de asigurari (asigurarea de persoane; asigurarile de credite, de garantii si de riscuri financiare; asigurarea de raspundere civila). Dintre acestea, o atentie speciala este acordata asigurarilor obligatorii: asigurarea obligatorie de malpraxis medical; asigurarea obligatorie R.C.A. si asigurarea obligatorie a locuintelor.

Autorul este conferentiar universitar doctor la Facultatea de Drept, Universitatea „Nicolae Titulescu” din Bucuresti si avocat in Baroul Bucuresti. Dubla sa experienta de teoretician si practician ofera o abordare completa, lucrarea fiind un instrument indispensabil deopotriva pentru studentii facultatilor de drept, cat si pentru toti cei interesati de elementele esentiale ale activitatii de asigurare.

Autor: Vasile Nemeş
Data apariției: octombrie 2012
Editura: Hamangiu
Pagini: 336
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
drept civil, dreptul asigurărilor, cursuri de drept

Opinia cititorilor