TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Drept penal. Partea specială. Infracţiuni contra persoanei

Valerian Cioclei
Colecții/Serii: Cursuri, seminarii, teste
Partea speciala a dreptului penal privita ca stiinta ori ca disciplina de studiu, are menirea de a facilita intelegerea incriminarilor si a modului...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-115-670-5
Dimensiuni: 14,5x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Drept penal. Partea specială. Infracţiuni contra persoanei

MAI MULTE DESPRE CARTE

Partea speciala a dreptului penal privita ca stiinta ori ca disciplina de studiu, are menirea de a facilita intelegerea incriminarilor si a modului in care diferite fapte penale pot fi incadrate in tiparele fixate de legiuitor. Este o operatie de transpunere in formule, adica in articole de lege, a unor fapte de viata, considerate intolerabile pentru derularea normala a relatiilor sociale.
Pentru cei care stapanesc litera si spiritul Codului, orice formula are o traducere clara in fapte penale concrete, si orice fapta penala concreta poate fi transpusa intr-o formula.
Operatia pare simpla, dar nu este, deoarece faptele de viata, faptele penale in acest caz sunt, de regula, de o mare complexitate si cu greu se lasa incadrate in tipare. Aspiratia spre exactitatea formulei matematice, in permanenta confruntare cu incertitudinea data de complexitatea oricarei fapte penale, reprezinta, deopotriva, dificultatea si atractivitatea acestei discipline juridice, pe care o numim Drept penal – partea speciala.

Autor: Valerian Cioclei
Data apariției: decembrie 2009
Editura: C.H. Beck
Pagini: 304
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
drept penal, partea specială, infracţiuni, incriminări

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus