TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Dreptul familiei. Conform noului Cod civil

Nadia Cerasela Aniţei
Colecții/Serii: Cursuri, seminarii, teste
Avand in vedere ca de la 1 octombrie 2011 a intrat in vigoare noul Cod civil, la baza caruia sta conceptia monista de reglementare a raporturilor de...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-606-522-679-1
Dimensiuni: 14,5x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Dreptul familiei. Conform noului Cod civil

MAI MULTE DESPRE CARTE

Avand in vedere ca de la 1 octombrie 2011 a intrat in vigoare noul Cod civil, la baza caruia sta conceptia monista de reglementare a raporturilor de drept privat intr-un singur cod, modificandu-se astfel nu doar institutiile de dreptul familiei, ci si celelalte institutii care apartin dreptului privat, era necesara elaborarea unui curs de dreptul familiei care sa faciliteze dobandirea cunostintelor si intelegerea acestei discipline de catre studentii facultatilor de drept, si nu numai.

Noul Cod civil dedica relatiilor de familie Cartea a II-a, intitulata „Despre familie” (art. 258-534), cele mai importante modificari fiind aduse dispozitiilor privind drepturile si obligatiile patrimoniale ale sotilor.

Intr-un limbaj limpede si accesibil, autoarea analizeaza amanuntit fiecare institutie a dreptului familiei – logodna si institutia casatoriei, libertatea alegerii regimului matrimonial si posibilitatea mutabilitatii lui in timpul casatoriei, rudenia si afinitatea, filiatia, obligatia legala de intretinere, autoritatea parinteasca, adoptia – si prezinta atat opiniile din doctrina de specialitate si practica judiciara care au stat la baza unora dintre modificarile in materie, cat si propriile opinii si propuneri de imbunatatire a reglementarii, comparand, acolo unde este cazul, noile dispozitii cu cele anterioare si aratand atat avantajele, cat si posibilele probleme care pot aparea in practica prin aplicarea acestora.

Fara pretentia de a fi epuizat problematica complexa si interdisciplinara a domeniului, aceasta aparitie editoriala poate fi utila deopotriva studentilor, teoreticienilor, practicienilor, dar si a tuturor celor interesati de dreptul familiei.

Data apariției: ianuarie 2012
Editura: Hamangiu
Pagini: 272
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
dreptul familiei, noul Cod civil

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus