TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Contracte civile şi comerciale

Liviu Stănciulescu, Stanciu D. Cărpenaru, Vasile Nemeş
Colecții/Serii: Cursuri, seminarii, teste
Structurata pe doua parti, respectiv contracte civile si contracte comerciale, lucrarea prezinta problematica actuala in materie si evidentiaza, in...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-606-522-004-1
Dimensiuni: 14,5x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Contracte civile şi comerciale

MAI MULTE DESPRE CARTE

Structurata pe doua parti, respectiv contracte civile si contracte comerciale, lucrarea prezinta problematica actuala in materie si evidentiaza, in paralel, dispozitiile Codului civil 2009.

Alaturi de contractele speciale clasice, prin adoptarea Codului consumului, precum si a celorlalte acte normative privind protectia consumatorului, noul drept al consumului (parte a dreptului privat, dar cu natura juridica proprie) exercita o influenta crescanda asupra dreptului comun al contractelor. Astfel, noi institutii si mecanisme contractuale adoptate prin transpunerea acquis-ului comunitar au fost „naturalizate” (de exemplu, „dreptul consumatorului de a reflecta si a se dezice”, „obligatia precontractuala de informare”, „obligatiile de conformitate si securitate”, „clauzele abuzive” etc.).

Codul civil 2009 urmareste ideea de a promova o conceptie monista de reglementare a raporturilor de drept privat intr-un singur act normativ, iar in materie contractuala se evidentiaza prin dispozitiile ce urmaresc asigurarea unui echilibru intre nevalabilitatea contractului si raspunderea contractuala. Tot astfel, sunt propuse si solutii novatoare, printre care stramutarea riscului in contractele translative de proprietate odata cu predarea bunului, reglementarea expresa a impreviziunii si a denuntarii unilaterale ca modalitate de incetare a oricarui tip de contract incheiat pe durata nedeterminata.

Autor: Liviu Stănciulescu, Stanciu D. Cărpenaru, Vasile Nemeş
Data apariției: octombrie 2009
Editura: Hamangiu
Pagini: 528
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
drept civil, contracte civile, contracte comerciale

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus