TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Drept penal. Partea generală 978-606-27-2387-3
Vezi
galerie

Drept penal. Partea generală

de Ilie Pascu, Andreea Simona Uzlău, Gheorghe Muscalu

Titlu apărut în colecția Cursuri, seminarii, teste la Hamangiu

Id: #245864

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Ediția a 5-a
 

Descriere produs

Cursul Drept penal. Partea generală – aflat la cea de-a 5-a ediție și actualizat la data de 1 octombrie 2023 – prezintă instituțiile din partea generală a dreptului penal din perspectiva prevederilor Codului penal în vigoare de la 1 februarie 2014, fiind prezentate însă și dispozițiile Codului penal din 1969 care mai pot fi aplicate atunci când constituie lege penală mai favorabilă.

 

Materia este sistematizată pe patru titluri: în partea introductivă sunt tratate distinct dreptul penal ca ramură de drept, principiile fundamentale și izvoarele acestuia, interpretarea și aplicarea legii penale în timp și în spațiu, raportul juridic de drept penal și problema cooperării internaționale pentru reprimarea criminalității, iar următoarele titluri au ca obiect de studiu cele trei instituții fundamentale ale dreptului penal, și anume infracțiunea, răspunderea penală și sancțiunile de drept penal.

 

La elaborarea lucrării Drept penal. Partea generală s-a urmărit ca, prin modul de examinare, de explicare a termenilor și a expresiilor specifice domeniului, cât și a conținutului acestora, ideile formulate să fie cât mai clare și mai accesibile studenților, în acest sens explicatiile teoretice fiind susținute și cu exemple din practica judiciară sau ipotetice, cu scopul de a le face cât mai bine înțelese.

 

Cartea Drept penal. Partea generală poate fi utilă atât studenților din anul II la facultățile de drept, cât și tuturor celor care se pregătesc pentru examenul de licență sau pentru concursurile de admitere în profesie ori de definitivat.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Ilie Pascu, Andreea Simona Uzlău, Gheorghe Muscalu

Data apariției: noiembrie 2023

ISBN: 978-606-27-2387-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 656

Limbă: Română

Dimensiuni: 16,5x23,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Hamangiu

 

Loc în topurile Cartepedia