TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Instituţii de drept public şi privat. Curs universitar pentru învăţământul economic superior

Gina Orga-Dumitriu
Colecții/Serii: Cursuri, seminarii, teste
Tributara la inceputurile sale unor ratiuni didactice – de familiarizare a celor inscrisi in invatamantul economic superior cu fenomenul...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-115-891-4
Dimensiuni: 17x24 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Instituţii de drept public şi privat. Curs universitar pentru învăţământul economic superior

MAI MULTE DESPRE CARTE

Tributara la inceputurile sale unor ratiuni didactice – de familiarizare a celor inscrisi in invatamantul economic superior cu fenomenul juridic – redactarea lucrarii a fost initial construita pe ideea unei abordari esentializate a principalelor institutii juridice; in timpul scrierii, reactionand, insa, la nevoia de a oferi o informatie cuprinzatoare, nu neaparat exhaustiva, precum si un instrument de lucru viitor, detalierea discursului i s-a revelat autoarei drept necesara pentru intelegerea adecvata a mecanismelor juridice.
Cursul debuteaza cu o minima alfabetizare in materie prin teoretizarea notiunilor generale - marile sisteme de drept, izvoarele si principiile dreptului, norma juridica, raportul juridic si raspunderea juridica. Respectand statutul dreptului civil de „drept comun” fata de celelalte ramuri de drept privat, destinatarii lecturii nu vor depasi nivelul incipient al cunoasterii juridice inainte de a parcurge dezvoltarile privind statutul persoanei fizice si juridice, patrimoniul si dreptul de proprietate, respectiv contractul ca principal izvor de obligatii. Cum dreptul comercial si dreptul fiscal sunt domeniile pe terenul carora se consuma cu maxima intensitate „intalnirea” dintre realitatile economice si cele juridice, sunt analizate in continuare semnificatiile teoretice si implicatiile practice ale institutiilor reprezentative pentru materia comerciala (faptele de comert, fondul de comert, comerciantul persoana fizica, societatile comerciale). In fine, lucrarea isi epuizeaza cuprinsul prin descrierea anumitor infractiuni din domeniul afacerilor.
Sunt doar cateva preliminarii ce anticipeaza continutul lucrarii - suficiente, speram, pentru a o recomanda economistului in devenire sau format deja, practicianului de alta specialitate si, de ce nu, oricarui cititor preocupat de informatia juridica.

Autor: Gina Orga-Dumitriu
Data apariției: iunie 2011
Editura: C.H. Beck
Pagini: 416
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
drept administrativ, drept public, drept privat, curs universitar

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus