TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Drept civil. Persoanele - în reglementarea NCC

Eugen Chelaru
Colecții/Serii: Cursuri, seminarii, teste
Adoptarea noului Cod civil ii obliga pe autorii de cursuri universitare sa-si revizuiasca lucrarile, pentru a le pune de acord cu inovatiile pe care...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-606-148-0016-2
EAN-16: 9786061480016
Dimensiuni: 17x24 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Drept civil. Persoanele - în reglementarea NCC

MAI MULTE DESPRE CARTE

Adoptarea noului Cod civil ii obliga pe autorii de cursuri universitare sa-si revizuiasca lucrarile, pentru a le pune de acord cu inovatiile pe care acesta le introduce in peisajul juridic romanesc. Din perspectiva prezentei lucrari prezinta importanta nu doar faptul ca materia „persoanelor” a fost reintegrata in Cod, ci si schimbarea de conceptie pe care noua reglementare o marcheaza.

Astfel, persoana fizica nu mai este privita doar ca o abstractiune juridica – titularul de drepturi si obligatii civile, ci si ca o realitate complexa – biologica, psihica, sociala – obiect al protectiei juridice, aspect care reiese cu prisosinta din reglementarea drepturilor personalitatii. Noul Cod civil nu are insa un caracter de noutate absoluta, nici macar in materia persoanelor, ci valorifica multe din prevederile reglementarilor carora le ia locul, dar si din ideile care au fost enuntate in cursul dezbaterilor doctrinare.
Editia a 3-a a lucrarii „Drept civil. Persoanele” este astfel regandita din perspectiva noii reglementari, fara a omite sa semnaleze elementele de continuitate. Scopul sau nu este acela de aface un elogiu noului Cod civil, asa incat, acolo unde a crezut ca este cazul, autorul nu s-a sfiit sa afirme si sa argumenteze ca ar fi putut fi gasite si solutii mai potrivite decat cele pe care prevederile acestui act normativ le ofera.

Lucrarea se adreseaza, in primul rand, studentilor de la facultatile de drept. Este motivul pentru care autorul a incercat o sintetizare a principalelor probleme pe care le ridica studiul celor doua mari categorii de subiecte ale dreptului civil: persoana fizica si persoana juridica. Nu doar analiza dreptului pozitiv sta la baza lucrarii, ci sunt valorificate si cele mai noi rezultate ale confruntarilor doctrinare de data recenta in ceea ce priveste modul de abordare a omului ca subiect si obiect al dreptului. Acest fapt, ca si bogata bibliografie romana si straina citata, impreuna cu o prezentare a legislatiei conexe si a jurispridentei care-si pastreaza relevanta si sub imperiul noului Cod civil, fac din aceasta lucrare un reper interesant pentru toti cei preocupati de studiul subiectelor dreptului civil sau de rezolvarea unor aspecte practice, iar nu numai pentru studenti.

Autor: Eugen Chelaru
Data apariției: martie 2012
Editura: C.H. Beck
Pagini: 248
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
drept civil, persoanele

Opinia cititorilor