TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Persoanele în concepţia Noului Cod civil

Ernest Lupan, Szilárd Sztranyiczki
Colecții/Serii: Cursuri, seminarii, teste
Problematica acestei lucrari a fost tratata in mod distinct, in doua parti: institutia juridica a persoanelor fizice si institutia juridica a...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-606-180-050-6
Dimensiuni: 14,5x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Persoanele în concepţia Noului Cod civil

MAI MULTE DESPRE CARTE

Problematica acestei lucrari a fost tratata in mod distinct, in doua parti: institutia juridica a persoanelor fizice si institutia juridica a persoanelor juridice. In vederea intocmirii temelor propuse spre analiza, tinand seama de exigentele stiintifice actuale si de nevoia de a da informatii cat mai complete cititorului, a fost consultata literatura de specialitate in materie si s-au folosit la redactarea cartii acele izvoare bibliografice si legislative pe care autorii le-au considerat utile, necesare si indispensabile pentru a cunoaste contextul stiintific si legislativ al problemelor juridice care se ridica in conditiile legislative actuale, odata cu aparitia - la 1 octombrie 2011- a Noului Cod civil.

Dreptul privat nu poate fi conceput fara institutia persoanelor fizice si juridice, dar nici dreptul public nu poate exista fara aceste institutii. Tinand cont de aceasta realitate, am tratat cadrul legal in care se naste (sau inca inaintea acestui eveniment, de la conceptie), traieste si decedeaza (sau chiar si dupa aceasta) omul, in calitate de persoana fizica, respectiv statutul legal al persoanelor juridice – infiintarea, functionarea, reorganizarea si incetarea lor – in mod exhaustiv, prezentand problemele controversate aparute in doctrina si sintetizand solutiile adoptate de practica judecatoreasca.

Autor: Ernest Lupan, Szilárd Sztranyiczki
Data apariției: iunie 2012
Editura: C.H. Beck
Pagini: 376
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
drept civil, persoanele, noul cod civil

Opinia cititorilor