TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Drept civil. Drepturile reale principale in reglementarea noului Cod civil

Corneliu Bîrsan
Colecții/Serii: Cursuri, seminarii, teste
Sub semnatura bine cunoscuta a Profesorului Corneliu Birsan, lucrarea de fata analizeaza in detaliu regimul juridic al bunurilor, reglementat de...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-606-552-923-5
Dimensiuni: 14,5x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat
Alte volume:

Drept civil. Drepturile reale principale in reglementarea noului Cod civil

MAI MULTE DESPRE CARTE

Sub semnatura bine cunoscuta a Profesorului Corneliu Birsan, lucrarea de fata analizeaza in detaliu regimul juridic al bunurilor, reglementat de Cartea a III-a din noul Cod civil.

In succesiunea indicata de Codul civil, sunt tratate toate aspectele importante privind drepturile reale: notiune si clasificare, delimitarea fata de drepturile de creanta, dobandirea drepturilor reale, regimul juridic al proprietatii private si cel al proprietatii publice, modalitatile juridice si apararea dreptului de proprietate, superficia, uzufructul, uzul si abitatia, servitutile, posesia si publicitatea drepturilor reale.

Pentru a sublinia continuitatea, dar si pentru a sesiza mai usor elementele de noutate, prezentarea tuturor institutiilor este realizata prin compararea dispozitiilor anterioare cu cele ale noului cod, iar comentariile si opiniile autorului sunt insotite de numeroase trimiteri la literatura de specialitate si la solutii din jurisprudenta nationala si a Curtii Europene a Drepturilor Omului.

Data apariției: ianuarie 2013
Editura: Hamangiu
Pagini: 504
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
drept civil, drepturi reale principale, noul cod civil
  • Corneliu Bîrsan - Autor
    Om de stiinta si personalitate a mediului juridic European, Domnul Profesor universitar dr. Corneliu Birsan marcheaza dezvoltarea invatamantului juridic prin prisma contributiilor, realizarilor si actiunilor domniei sale de-a lungul activitatii sale profesionale. In toamna anului 1995 devine membru al Comisiei Drepturilor Omului de la Strasbourg iar, la desfiintarea acesteia, in anul 1998, devine judecator la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, in trei mandate...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus