TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Drept civil. Teoria generală a obligaţiilor HA-CSC-DCTGAO-08-N-001
Vezi
galerie

Drept civil. Teoria generală a obligaţiilor

de Cristina Elisabeta Zamșa

Titlu apărut în colecția Cursuri, seminarii, teste la Hamangiu

Id: #215139

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Curs universitar
 

Descriere produs

Dacă Dreptul poate fi asemuit unui organism viu, atunci cu siguranță Teoria generală a obligațiilor reprezintă coloana vertebrală a acestui organism. Această materie constituie, totodată, și o veritabilă piatră de încercare pentru studenții la drept. După actul juridic civil, cu care s-a întâlnit în anul I, pentru studentul de anul II începe poate cea mai frumoasă parte a călătoriei sale în lumea dreptului, adică studiul obligațiilor civile, a căror cunoaștere și înțelegere sunt esențiale pentru oricine dorește să practice o profesie (orice profesie!) în domeniul juridic.

 

De aceea, pe lângă audierea cursurilor și participarea la seminare, studentului îi este deosebit de util un manual, un ghid, un îndrumar scris care să-l călăuzească în drumul său către descifrarea textelor de lege, a noțiunilor și conceptelor specifice acestei materii.
Un astfel de manual își propune să fie lucrarea de față, ce urmează îndeaproape structura logică a Codului civil – Cartea a V-a. Despre obligații, acoperind întreaga materie conform cerințelor din programele de studii ale facultăților de drept.

 

Cadru didactic cu (deja) vastă experiență de predare la această disciplină, atât în activitățile de seminar, cât și ca titular de curs, doamna Cristina Elisabeta Zamșa reușește în această carte să sintetizeze și să expună mecanismele complexe ale teoriei generale a obligațiilor într-o manieră limpede, clară și într-un stil care pe cititorii mai vechi îi va duce cu gândul la strălucita lucrare a Profesorilor Constantin Stătescu și Corneliu Bîrsan – Drept civil. Teoria generală a obligațiilor, de altfel, iluștrii înaintași ai domniei sale la aceeași catedră de Drept civil a Facultății de Drept – Universitatea din București.
Dacă sunteți student, aveți în față o carte care vă poate ajuta să înțelegeți cu adevărat drept civil. Dacă sunteți deja jurist, aveți în față o carte pe care o să vă facă placere să o citiți, căci vă readuce aminte de ce iubiți dreptul civil.

 

Lucrarea este structurată în șapte titluri, care prezintă, pe rând, Noțiunea de obligație și clasificarea obligațiilor, Izvoarele obligațiilor, Efectele obligațiilor, Obligațiile complexe, Transmisiunea și transformarea obligațiilor, Modurile de stingere a obligațiilor și restituirea prestațiilor și, în final, Garantarea obligațiilor.
În cadrul lucrării sunt analizate în mod cuprinzător, însă de o manieră logică și coezivă, cele mai importante instituții ale materiei: contractul, ca principal izvor de obligații, actul juridic unilateral, faptul juridic (licit și ilicit), plata și executarea silită a obligațiilor (în natură și prin echivalent), obligațiile plurale, cesiunea de creanță și de contract, subrogația, preluarea datoriei, novația, compensația, confuziunea, darea în plată, remiterea de datorie, imposibilitatea fortuită de executare și restituirea prestațiilor, precum și garanțiile personale și reale.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Cristina Elisabeta Zamșa

Data apariției: martie 2023

ISBN: 978-606-27-2224-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 448

Limbă: Română

Dimensiuni: 16,5x23,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Hamangiu

 

Loc în topurile Cartepedia