TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Curs de drept civil. Partea generală

Carla Alexandra Anghelescu, Gabriel Boroi
Cartea analizează instituțiile specifice părții generale a dreptului civil, din perspectivă noului Cod, intrat în vigoare la 1 octombrie...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-606-522-891-7
Dimensiuni: 14,5x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Curs de drept civil. Partea generală

MAI MULTE DESPRE CARTE

Cartea analizează instituțiile specifice părții generale a dreptului civil, din perspectivă noului Cod, intrat în vigoare la 1 octombrie 2011. Veți observă că introducerea, de regulă puțin atractivă la orice carte, căpăta acum o importantă deosebită, mai ales pentru practicieni, datorită problemelor pe care le pune aplicarea în timp a dispozițiilor Codului civil din 2009, precum și ultraactivitatea unor prevederi ale vechiului Cod de la 1864. În continuare, raportul juridic, actul juridic civil, prescripția extinctiva și decăderea sunt analizate comparativ, în primul rând, din perspectivă noii reglementări, cu sublinierea elementelor de noutate și, uneori, a diferențelor față de vechiul cod.

Pentru cei care se pregătesc de examene și doresc să-și verifice cunoștințele, autorii au conceput și înserat o anexa cu peste 200 de țeste grilă din materia analizată.

Cursul are o dublă utilitate: este conceput, desigur, pentru studenți, însă numeroasele exemple practice, culese din toate instituțiile noului Cod civil, discuțiile pe marginea unor texte mai puțin clare ale codului și propunerile pe care autorii le fac pentru aplicarea în practică a acestor texte, precum și corelațiile cu legea procesual-civilă în vigoare sunt, de fapt, gândite și scrise aici pentru practicieni.

Autor: Carla Alexandra Anghelescu, Gabriel Boroi
Data apariției: octombrie 2012
Editura: Hamangiu
Pagini: 448
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
drept civil, partea generală, cursuri de drept, lege, drept, juridic
Locuri în topurile Cartepedia
  • Gabriel Boroi - Autor
    Gabriel Boroi: Descriere activitate profesor coordonator - Prof.Univ.Dr. Gabriel BOROIGradul didactic: profesor universitar Studii: -licenţiat în drept la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti în anul 1988; -doctor în drept la aceeaşi instituţie în anul 1995 Programe de pregătire: -octombrie 1991-iunie 1992, „libre recherche”, Universitatea Sophia-Antipolis, Nisa, Franţa Activitate ştiinţifică: -...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus