TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Curs de drept civil. Partea generală HA-CAA-CDDCPG-12-N-001
Curs de drept civil. Partea generală
Vezi
galerie

Curs de drept civil. Partea generală

de Gabriel Boroi, Carla Alexandra Anghelescu

Id: #214103

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Cartea analizează instituțiile specifice părții generale a dreptului civil, din perspectivă noului Cod, intrat în vigoare la 1 octombrie 2011. Veți observă că introducerea, de regulă puțin atractivă la orice carte, căpăta acum o importantă deosebită, mai ales pentru practicieni, datorită problemelor pe care le pune aplicarea în timp a dispozițiilor Codului civil din 2009, precum și ultraactivitatea unor prevederi ale vechiului Cod de la 1864. În continuare, raportul juridic, actul juridic civil, prescripția extinctiva și decăderea sunt analizate comparativ, în primul rând, din perspectivă noii reglementări, cu sublinierea elementelor de noutate și, uneori, a diferențelor față de vechiul cod.

Pentru cei care se pregătesc de examene și doresc să-și verifice cunoștințele, autorii au conceput și înserat o anexa cu peste 200 de țeste grilă din materia analizată.

Cursul are o dublă utilitate: este conceput, desigur, pentru studenți, însă numeroasele exemple practice, culese din toate instituțiile noului Cod civil, discuțiile pe marginea unor texte mai puțin clare ale codului și propunerile pe care autorii le fac pentru aplicarea în practică a acestor texte, precum și corelațiile cu legea procesual-civilă în vigoare sunt, de fapt, gândite și scrise aici pentru practicieni.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Gabriel Boroi, Carla Alexandra Anghelescu

Data apariției: octombrie 2012

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 448

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20 cm

Hârtie: 120g/m

Editura: Hamangiu