TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Cîte ceva despre Melanie Klein

Oscar Zarate, R. D. Hinshelwood, Susan Robinson
Colecții/Serii: Câte ceva despre
Melanie Klein s-a numărat printre iniţiatorii psihanalizei la copii şi a formulat concepte fundamentale despre natura şi importanţa crucială a...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 973-8120-34-9
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Cîte ceva despre Melanie Klein

MAI MULTE DESPRE CARTE

Melanie Klein s-a numărat printre iniţiatorii psihanalizei la copii şi a formulat concepte fundamentale despre natura şi importanţa crucială a primelor faze ale dezvoltării infantile. Deşi i-a fost devotată lui Freud, multe din ideile sale au trezit controverse în mediul psihanalitic şi au determinat conflicte aprinse, în special cu fiica lui Freud, Anna.

Cite ceva despre Melanie Klein expune în mod strălucit studiile Melaniei Klein, descriind descoperirile surprinzătoare care au trezit atâtea polemici în epocă. În prezent, ideile psihanalistei sunt recunoscute pentru puterea lor explicativă, iar conceptele sale, poziţia depresivă şi poziţia paranoid-schizoidă, au intrat în practica obişnuita a psihanaliştilor. Munca depusă de Melanie Klein are astăzi o influenţă covârşitoare, iar ea este o figură importantă în multe domenii academice ale ştiinţelor umane.
În activitatea sa, Melanie Klein nu a făcut niciodată compromisuri. Ea a fost hotărâtă să pătrundă în "cele mai ascunse profunzimi" ale minţii umane. Pentru că a scos la iveală adesea aspecte derutante despre psihicul uman, scrierile sale par, la o prima lectură, dificile şi chiar supărătoare. Ea era conştientă de faptul că fericirea şi temerile ascunse ale perioadei infantile nu vor fi uşor acceptate. Descrierea acestor procese primare suferă de un grav handicap. Fantasmele unui copil apar înainte ca acesta să înceapă să gândească în cuvinte." Melanie Klein era convinsă, cu toate acestea, că sănătatea speciei umane va depinde în viitor de înţelegerea şi acceptarea acestor niveluri ale minţii umane.

Autor: Oscar Zarate, R. D. Hinshelwood, Susan Robinson
Traducător: Polixenia Tohăneanu
Data apariției: 2001
Editura: Curtea Veche
Titlu original: Introducing Melanie Klein
Pagini: 176
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
psihnaliză, concepte, biografie, studiu
 • R. D. Hinshelwood
  Autor
  Oscar Zarate - Autor
  Oscar Zarate a ilustrat lucrările introductive despre Freud, Stephen Hawking, Lenin, Mafia, Machiavelli, Fizica cuantică. De asemenea, a ilustrat şi romane apreciate, inclusiv romanul A Small Killing, cu care a câştigat premiul Will Eisner pentru cea mai bună grafică de carte în 1994, şi a editat It's Dark in London, o colecţie de povestiri ilustrate, publicată în 1996.
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile
 • Oscar Zarate
  Autor
  Susan Robinson
  Autor
  R. D. Hinshelwood - Autor
  Robert Hinshelwood este psihanalist şi director la Cassel Hospital din Londra. El este cel care a pus bazele publicaţiilor International Journal of Therapeutic Communities şi British Journal of Psychotherapy. A mai publicat, printre altele, A Dictionary of Kleinian Thought şi Clinical Klein.
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile
 • R. D. Hinshelwood
  Autor
  Susan Robinson - Autor
  Susan Robinson şi-a început munca de asistent psihosocial la Cassel Hospital în 1987, iar din 1994 a fost numită asistentă şefă.
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus