TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

50 de idei geniale care au schimbat omenirea

John Farndon
Motorul cu aburi, tiparul, sistemul bancar, vaccinul, telefonul, internetul... puteți să vă imaginați lumea fără ele? 50 de idei geniale este o...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-606-600-654-5
Dimensiuni: 14x20,5 cm
Tip copertă: Paperback

50 de idei geniale care au schimbat omenirea

MAI MULTE DESPRE CARTE

Motorul cu aburi, tiparul, sistemul bancar, vaccinul, telefonul, internetul... puteți să vă imaginați lumea fără ele? 50 de idei geniale este o fascinantă călătorie de descoperire a celor mai importante idei pe care le-au avut vreodată oamenii. John Farndon a apelat la o serie de experţi, care au căzut de acord în privinţa unei liste cu 50 de idei, de la cele elementare, cum ar fi roata, până la cele mai pretenţioase, cum ar fi teoria cuantelor. După ce lista a fost finalizată, autorul a configurat un site şi i-a invitat pe vizitatori să voteze ideea pe care o considerau ei cea mai importantă. În fruntea listei s-a situat internetul. Dar este el oare mai important decât democraţia sau decât abolirea sclaviei? Ce s-ar fi ales de umanitate fără foc, vaccinuri, agricultură sau canalizare? Fără roată, civilizaţia modernă ar fi practic imposibilă, dar și capitalismul și căsătoria ne-au schimbat radical modul de viaţă. Fiecare dintre aceste idei este importantă şi a avut un impact uriaş asupra omenirii. Scopul cărții nu este să ne ofere răspunsuri, ci să ne provoace curiozitatea și să ne facă să medităm la ceea ce contează cu adevărat – care sunt ideile de care avem nevoie şi care sunt cele de care ne putem lipsi. Trecerea în revistă a celor 50 de idei geniale mai are un scop, cel de a glorifica ingeniozitatea, bogăţia de idei strălucite pe care le-au avut oamenii de-a lungul secolelor.

Autor: John Farndon
Data apariției: august 2013
Editura: Litera
Titlu original: The World’s Greatest Idea
Pagini: 304
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
internet, roată, capitalism, căsătorie, democraţie, abolirea sclaviei
Locuri în topurile Cartepedia

Opinii Editoriale

Despre carte - Andreea Chebac
 În carte sunt selectate 50 de idei sau invenții care au schimbat viața de zi cu zi a oamenilor și chiar cursul omenirii. Fiecăreia îi sunt rezervate câteva pagini din care puteți afla informații esențiale despre ele.

Opinia cititorilor