TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Semnul celor patru. O teorie a interpretării

Horea Poenar
Colecții/Serii: Deschideri
Sub un titlu aproape esoteric, Horea Poenar scrie o sinteză de istoria artelor şi a literaturilor, de estetică şi de filozofie, care nu sfidează...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-47-0289-3
Dimensiuni: 14x20 cm
Tip copertă: Paperback

Semnul celor patru. O teorie a interpretării

MAI MULTE DESPRE CARTE

Sub un titlu aproape esoteric, Horea Poenar scrie o sinteză de istoria artelor şi a literaturilor, de estetică şi de filozofie, care nu sfidează doar conservatorismul nostru cultural, ci şi modul general acceptat de a stabiliza sensurile şi de a ne construi conceptele. Autorul ne surprinde prin generalizări fulgurante, analize nuanţate şi, mai ales, printr-o dramatizare intensă - excesivă chiar pe alocuri - a înţelegerii şi a interpretării, a scriiturii şi a lecturii.

Teretician şi artist în acelaşi timp, Horea Poenar ne întreţine cu un discurs riguros în genere, dar şi, nu o dată, voluptuos, un discurs care sfârşeşte prin a fi lizibil, deşi e însufleţit de o nostalgie a pecepției pure.

O carte care creează istorie, în sensul în care marchează un moment - cât de important, se va vedea în deceniile viitoare - în istoria disciplinei. În ordinea scrierilor despre literatură şi artă de la noi, nu cunosc o încercare mai ambiţioasă şi, în acelaşi timp, mai aproape de realizarea acestor ambiţii.

Autor: Horea Poenar
Data apariției: 2008
Editura: Paralela 45
Pagini: 376
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
Critică, istorie literară, eseuri, teorie literară, critică, literatură română

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus