TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Literatura luciferică. O istorie ocultă a literaturii române

Radu Cernăţescu
O carte ce are patru dimensiuni, tratind dintr-o perspectiva inedita istoria literaturii, critica (criticii), filosofia oculta si esoterismul...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-23-2922-1
Dimensiuni: 15x23,5 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

O carte ce are patru dimensiuni, tratind dintr-o perspectiva inedita istoria literaturii, critica (criticii), filosofia oculta si esoterismul occidental (masonismul). E o abordare polisemica a literaturii romane care evidentiaza pentru intiia oara in spatiul cultural romanesc importanta circulatiei simbolurilor si arhetipurilor crescute in marginea societatilor oculte de tip occidental, cele despre care folcloristul Moses Gaster spunea inca din secolul al XIX-lea ca au „meritul de a fi imbogatit mesajul cultural al intregii Europe”. Cititorul interesat de un alt punct de vedere decit cel estetic asupra literaturii autohtone va avea ocazia sa afle acum si aici ca, din acest punct de confluenta a Orientului cu Occidentul care este cultura romana, cindva punte de compatibilizare a celor doua mari spatii culturale, o tratare comparatista a literaturii romane cu instrumentarul unei hermeneutici aplicate conduce inevitabil orice demers critic la ideea unei paritati de substanta a culturii romane cu marea cultura occidentala.

Data apariției: 2010
Pagini: 360
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură română, istoria literaturii, estoterism, masonerie, simboluri, arhetipuri, ocultism, analiză comparativă
  • Radu Cernăţescu - Autor
    Licentiat in filosofia culturii la Scoala Nationala de Stiinte Politice si Administrative Bucuresti, masterand in hermeneutica la Universitatea de Vest din Timisoara, cu o specializare postuniversitara in Stiinte Hermetice si Arte esoterice la Colegiului Flamel,Radu Cernatescueste un consecvent si laborios hermeneut al aplicatiilor filosofiei oculte. Prezenta carte aduna eseurile sale dedicate subteranelor conotative ale literaturii romane, abordari surprinzatoare...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

Cornel Ungureanu
"Radu Cernatescu ne ofera un volum care deconspira o seama de „secrete” ale masoneriei. Multe si, presupun, adunate cu grija de la detinatori de secrete importante. Efortul e extraordinar si plin de semnificatii. Istoria culturii romane reveleaza subterane inaccesibile cercetatorului obisnuit. Aflu istorii senzationale despre Padova, Focsani sau despre Spatarul Milescu. Autorul scoate la lumina arhive secrete, polemizeaza cu cercetatori ai masoneriei romanesti pe care ii consideram, pina azi, repere. Sint foarte multe date noi, uimitoare despre istoria Romaniei – asa cum este si cum poate fi vazuta dinspre masoni. Carte inaugurala,Istoria lucifericaa lui Radu Cernatescu mi se pare cea mai dura provocare a ultimelor decenii de critica si istorie literara.” 
Alexandru George
"Domnul Radu Cernatescu, intr-o cercetare foarte docta, stabileste ca fenomenul a fost mai general decit ar fi banuit profanii, el unind sau apropiind personalitati si personaje intr-un fel de familie…”
Gheorghe Grigurcu
"...totul este o permanenta provocare, o permanenta ispita, chiar si pentru Maestri.” 
Laurenţiu Ulici
"Va veni o vreme cind noptile de nesomn ale seniorilor criticii vor fi spulberate de interpretarile cu totul explozive pe care ni le pregateste tinarul critic Radu Cernatescu.” 

Opinia cititorilor