TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Tîrziu, de departe CR-GEI-TRZIDD-12-N-001
Tîrziu, de departe
Vezi
galerie

Tîrziu, de departe

de Gelu Ionescu

Id: #213350

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Dedicat memoriei lui Matei Călinescu, volumul Tîrziu, de departe... strînge laolaltă cronici literare, majoritatea publicate, în anii din urmăîn revista ApostrofDeși departeîntr-un exil prelungit, autorul acestor pagini se implică (afectiv și intelectual) în viață literară românească și aproape  nu ratează nici una dintre aparițiile importante ale ultimului deceniu editorial – în materie de proză, de critică literară sau de eseu. Gelu Ionescu practică un discurs critic echilibrat, care însă, pe alocuri, nu se dispensează de incisivitate și de nervul polemic, un discurs atent atît la subtilitățile textului, cît și la complicațiile contextului extra-estetic. Care dintre volumele de proză sau de critică ale ultimilor ani rezistă unei evaluări severe sau ce ar mai însemna moștenirea lui Caragiale în literatură română a momentului – iată cîteva dintre provocările lansate de Gelu Ionescu în volumul de față.



Alte titluri pentru GeluIonescu (autor):
Cartea lui Prospero (2023) ,
extinde
 

Detalii produs

Autor: Gelu Ionescu

Data apariției: 2012

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 216

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Cartea Românească

 

Opinii editoriale

"Gelu Ionescu are ceva nemtesc in modul riguros de a aborda un subiect, oricit de personal ar fi acesta. (...) Reflectia nu e niciodatasuspendata, aminata, ci inclusa in actul si registrul rememorarii. Autorul nu se grabeste sa dea verdicte, insa dupa analiza atenta si desfasurarea argumentatiei acestea vin cu punctualitatea trenului intrind in gara centrala din München.” 

Daniel Cristea-Enache

"Gelu Ionescu este, inainte de toate, o constiinta si optiunile sale, franchetea atitudinii critice asumate deschis sint elemente care pledeaza pentru ceea ce, cindva, s-ar fi putut numi o „critica a constiintei” (mai mult sub aspectul implicarii morale). Acum criticul a revenit la uneltele de odinioara, vadind ca ramine in continuare o voce distincta si calificata in tabloul criticii noastre postbelice, cu un adaos indubitabil de autoritate si prestigiu profesional.” 

Cornel Moraru