TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

O istorie „glorioasă”. Dosarul protocronismului românesc

Alexandra Tomiţă
Premiul pentru debut al Uniunii Scriitorilor din Romania pe 2007, Premiul pentru debut al revistei Romania literara pe 2007.Studiul...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-23-1921-5
EAN-16: 978973231921
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Premiul pentru debut al Uniunii Scriitorilor din Romania pe 2007, Premiul pentru debut al revistei Romania literara pe 2007.

Studiul tinerei cercetatoare Alexandra Tomita constituie un important capitol de istorie literara, o tratare exhaustiva a unui fenomen cultural in perfect acord cu regimul politic pe care il slujea. Distanta si metoda abordarii, documentarea riguroasa si prospetimea discursului, lipsa prejudecatilor si a nuantelor vindicative anuleaza orice accent rechizitorial si ofera o perspectiva lucida si obiectiva asupra protocronismului romanesc si a implicatiilor acestuia in epoca.

Data apariției: 2007
Pagini: 368
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
istorie literară, protocronism, mnatţionalism, literatură română
  • Alexandra Tomiţă - Autor
    Alexandra Tomiţă s-a nascut in Constanta, la 1 septembrie 1974. A absolvit Facultatea de Studii Europene a Universitatii „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca (1999). Si-a continuat studiile la U.B.B., Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, sectia Psihologie (2002-2005). A absolvit la U.B.B. Masteratul de Studii Europene Comparate al Facultatii de Studii Europene (2006). A lucrat ca profesoara in invatamintul secundar (1999-2001). Experienta...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

Ovidiu Pecican
"Excelenta monografie despre protocronism a Alexandrei Tomita aduce in scena dezbaterilor de mare stringenta o voce noua, bine informata, cumpanita si autorizata. Acuratetea cercetarii si punerea in pagina recomanda publicului cititor o autoare neconcesiva, dar si cumpanita in judecati, din ele nelipsind ironia amara. Pentru cunoasterea Romaniei intelectuale si a peisajului ideologic dinainte de (si chiar de dupa) 1989, cartea de fata se dovedeste indispensabila.” 

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus