TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Părintele Paisie de la Sihla BI-000-PRPDLS-08-N-001
Părintele Paisie de la Sihla
Vezi
galerie

Părintele Paisie de la Sihla

Id: #240120

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

“...In '29, cand am venit eu la manastire, l-am cunoscut pe cand era fratele Petru. Era vizitiu la caii staretului Vladimir Golescu. Venise de pe front, de la Budapesta -a fost in primul razboi mondial. Mi-aduc aminte, saracul... Apoi el, unde-o fost, tot cu buna, cu rabdarea... Totul cu frica de Dumnezeu, saracul. Si, cat de obosit ii, cand vede ca vin oamenii, tot din mila...: «Hai ca te primesc».

Deunazi eram acolo si era si aista, Neonil. El era amu, saracul, cu piciorul umflat, nu mancase toata ziua, nu dormise... Si iaca vin niste oameni din Bucovina: «Saru'mana, dom'parinte - c-asa vorbesc aceia -, de la Marginea am venit». Da' Neonil: «Oameni buni, oare vreti sa-l omorati numaidecat? Uite-l, batran, n-o mancat, nu-l lasati nici sa doarma, nici  sa se roage, nici... Il doare si piciorul. Uite-i piciorul umflat, celalalt in doare.» Da' parintele zice: «Mai Neonile, mai... lasa-i saracii... ma dor picioarele, dar nu ma doare limba... Da-le drumul sa vie.» Si i-o primit si pe aceia.

Apoi el asa se stinge, in mijlocul poporului; da' multa lume o sa planga dupa el. O fost tare rabdator si tare bun... da. Sub epitrahilul lui si-or aflat mangaierea si linistea mii si mii de suflete in viata lui.” (Părintele Cleopa)

extinde
 

Detalii produs

Data apariției: 2008

ISBN: 6422752001564

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 270

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Bizantină

Teme: creștinism