TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Iisus Hristos în legendele româneşti MP-APA-IIHNLR-16-N-001
Vezi
galerie

Iisus Hristos în legendele româneşti

de A. Pascu

Id: #244931

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Cum bine precizează titlul cărţii, nu avem de-a face cu legende despre Iisus Hristos, ci cu legende în care El este prezent într-o măsură mai mare sau mai mică. Sunt legende în care prezenţa Domnului este tangenţială (de pildă, unele dintre legendele Naşterii, cele cu Crăciun sau cele ale Paştilor, în legătură cu apariţia ouălor roşii). Altele vin dinspre lumea animalelor sau a plantelor.

Cartea cuprinde legende care se întind pe întreg parcursul acestei lumi, de la creare până la sfârşitul ei apocaliptic, iar capitolele urmăresc într-o ordine cronologică acest parcurs.

 

Confruntându-se cu provocarea de a îmbina rigurozitatea ştiinţifică cu mărturisirea omului din Biserică, A. Pascu îşi asumă cu curaj ambele responsabilităţi şi reuşeşte o carte încântătoare. În prefaţă avertizează în legătură cu pericolele, îndeosebi confuziile, care-l pândesc pe un cititor neavizat sau rău intenţionat. Pe cei credincioşi – o anumită revoltă sau smintire, pe ceilalţi – a lua drept bune din punctul de vedere al credinţei lucruri care nu-i aparţin.

extinde
 

Detalii produs

Autor: A. Pascu

Data apariției: iunie 2016

ISBN: 978-606-8653-88-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 144

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Meteor Press