TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Cum a murit de fapt Iisus? Investigaţiile unui medic

Luigi Malantrucco
Numit pe bună dreptate o veritabilă „a cincea Evanghelie”, Giulgiul de îngropare al lui Iisus, păstrat din secolul XVI în...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-7859-91-4
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Cum a murit de fapt Iisus? Investigaţiile unui medic

MAI MULTE DESPRE CARTE

Numit pe bună dreptate o veritabilă „a cincea Evanghelie”, Giulgiul de îngropare al lui Iisus, păstrat din secolul XVI în domul din Torino, este o preţioasă şi unică sursă de informaţii despre moartea Omului Iisus şi despre taina Învierii Lui. Între 944–1204 el a fost păstrat la Constantinopol, după ce între 544–944 fusese venerat în Edessa Siriei. Tradiţia ortodoxă i-a păstrat memoria liturgică sub forma antimiselor şi a epitafelor prin care simbolic Giulgiul este prezent în toate bisericile. 
Cartea medicului italian Luigi Malantrucco (1925–1992) oferă o suită de pasionante investigaţii ştiinţifice, reuşind să clarifice pentru prima dată o serie întreagă de enigme ale relatărilor evanghelice privitoare la moartea şi patima lui Hristos. O lectură incitantă şi un prilej de reflecţie asupra dimensiunilor şi sensurilor marii taine mântuitoare aflate în inima creştinismului, care începe în Gheţimani şi se desăvârşeşte în întunericul devenit lumină al mormântului din grădină. 

Autor: Luigi Malantrucco
Traducător: Ioan I. Ică Jr.
Prefaţator: Alessandro Malantrucco
Data apariției: 2013
Editura: Deisis
Pagini: 194
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
giulşgiul din torino, investigaţie, taina învierii, antimise, epitafe, enigme

Opinia cititorilor