TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Prâslea cel Voinic și merele de aur (roman grafic) VE-MAS-PCVIMD-14-N-001
Prâslea cel Voinic și merele de aur (roman grafic)
Vezi
galerie

Prâslea cel Voinic și merele de aur (roman grafic)

de Maria Surducan

Id: #239180

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

De ani de zile, Pasărea Măiastră fură cu viclenie merele de aur din grădinile domneşti. Aşa se face că Prâslea cel Voinic pleacă în urmărirea ei, călăuzit de Lupul Cenuşiu, un înţelept înzestrat cu puteri magice, dar cinic şi lipsit de entuziasm. Eroul nostru ajunge până în tărâmul blestemat, unde Negru Împărat, un genial, dar malefic inventator, plănuieşte – cum altfel – să cucerească lumea. Legenda spune că la capătul drumului pe Prâslea îl aşteaptă răbdătoare prinţesa…dar tot legenda mai spune că nimic nu e ceea ce pare.

Un roman grafic care adună laolaltă personaje din basmele culese de Petre Ispirescu, cartea Mariei Surducan se bazează pe o documentare serioasă, care se întinde de la arta bizantină la manga japoneză şi se foloseşte de personalităţi ca Marie Curie sau Nikola Tesla în conceperea unora dintre personaje.

Sursele de inspiraţie pentru „Prâslea cel Voinic şi Merele de Aur” în varianta repovestită a Mariei Surducan sunt trei poveşti culese de Petre Ispirescu care urmează firul narativ al poveştilor în care elementul central este mărul de aur: Prâslea cel Voinic şi Merele de Aur, Pasărea măiastră şi Lupul cel năzdrăzvan.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Maria Surducan

Ilustrator: Maria Surducan

Data apariției: noiembrie 2014

ISBN: 978-606-8642-07-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 96

Limbă: Română

Dimensiuni: 16,5x23,5 cm

Hârtie: 120g/m

Editura: Vellant

Teme: comic

 

Din blogul Cartepedia

Romeo Aurelian Ilie Romeo Aurelian Ilie

,,Trebuie să recunoaștem că basmele clasice culese de Petre Ispirescu ne-au făcut tuturor copilăria mai frumoasă și ne-au și format întru câtva ca oameni, învățându-ne curajul și înțelepciunea cu care s......“

citește mai mult
Vlad Zver Vlad Zver

,,Basmele clasice nu se epuizează niciodată. Poate că se reinterpretează doar ca să te facă să-ți copilul pe genunchi și să te avânți cu el într-o aventură nu neapărat nouă şi necunoscută, dar categoric......“

citește mai mult
Maria Surducan
Maria Surducan
Autor, ilustrator

Maria Surducan şi-a încheiat studiile de master la Universitatea de Artă şi Desi...

vezi autor