TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Frumoasa adormită și fusul NE-NEG-FRUAIF-16-N-001
Frumoasa adormită și fusul
Vezi
galerie

Frumoasa adormită și fusul

de Neil Gaiman

Titlu apărut în colecția Nemi la Nemira

Id: #243696

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

O senzațională repovestire a basmelor clasice. Scriitorul Neil Gaiman și ilustratorul Chris Riddell țes împreună un fel de Albă-că-Zăpada și, aproape, o Frumoasă adormită, cu note subtile de magie întunecată, ce-i va ține pe cititori vrăjiți de la început până la sfârșit.


În ajunul nunții sale, o tânără regină pleacă pentru a salvă o prințesa din mrejele unei vrăji întunecate. În locul rochiei de mireasă își pune cămașa de zale, își ia sabia și, alături de trei pitici curajoși, străbate tunelurile întunecate de sub munți pentru a ajunge la regatul adormit. Ieșind din tiparele basmelor clasice, regină decide să-și construiască singură destinul, iar tânără adormită nu este nici ea ceea ce pare.


Elemente familiare ale basmelor clasice se combină cu subtile tușe moderne, iar rezultatul este o poveste savuroasă, captivanta și întunecat-amuzantă. Originali și surprinzători, cei doi autori își cuceresc cititorii prin ceea ce ar putea fi culmea colaborării lor artistice. Prin povestea minunat scrisă și datorită minunatelor ilustrații ale lui Chris Riddell, bogate în detalii prețioase, cartea poate fi un cadou cu adevărat special și rafinat.


S-ar putea să crezi că știi povestea asta. E despre o tânără regină în pragul măritișului; mai sunt și câțiva pitici curajoși și de treabă; un castel acoperit de spini; și, se spune, o prințesa blestemată de o vrăjitoare să doarmă pe vecie.


Dar în această poveste nimeni nu așteaptă un prinț călăre pe un armăsar alb. Acest basm a fost țesut cu un fir de magie neagră, ce amestecă și sucește lucrurile, le face să scânteieze și să strălucească într-un mod aparte. Atunci când o prințesa are nevoie să fie salvată, o regină poate să se transforme ea însăși într-un erou…

extinde
 

Detalii produs

Autor: Neil Gaiman

Ilustrator: Chris Riddell

Traducător: Ruxandra Toma

Data apariției: martie 2016

Titlu original: The Sleeper and the Spindle

ISBN: 978-606-758-560-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 68

Limbă: Română

Dimensiuni: 16,5x23,5 cm

Hârtie: Lux

Editura: Nemira

Teme: magie, aventură, curaj, destin

 

Din blogul Cartepedia

Romeo Aurelian Ilie Romeo Aurelian Ilie

,,Tot ce se întâmplă și se știe începe cu „A fost odată”. Pentru că toate au un început. Și atunci când acesta nu se pierde în clarobscurul mitului, cu siguranță se regăsește în minunata lume a basmelor......“

citește mai mult
Vlad Zver Vlad Zver

,,Frumoasa adormită şi fusul este o poveste inspirată din basmele clasice al Albei-ca-Zăpada și al Frumoasei Adormite care au parte de nițică magie neagră, de întorsătură de situație care te lasă cu gur......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

Dacă această carte nu este o capodoperă, este, în mod sigur, o comoară. Și asta e mai mult decât suficient.

Kirkus Review

O repovestire necesară și originală a unui basm clasic.

The Guardian

Un adevărat răsfăț.

Publishers Weekly

Chiar dacă nu vă plac poveștile cu zâne, vă recomandăm cu entuziasm această fascinată poveste pentru că este complet diferită de tot ceea ce ați mai citit până acum.

The Guardian
Neil Gaiman
Neil Gaiman
Autor

Neil Gaiman s-a născut în Anglia în 1960, iar în prezent trăiește în Statele Uni...

vezi autor
Chris Riddell
Chris Riddell
Ilustrator

Chris Riddell este un foarte talentat ilustrator și caricaturist politic. În 201...

vezi autor