TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Piciul GR-ALD-PICIUL-12-N-001
Piciul
Vezi
galerie

Id: #226715

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Romanul Piciul al lui Alphonse Daudet urmăreşte destinul familiei Eyssette, avându-l în prim-plan pe mezinul familiei, Daniel Eyssette, din perspectiva căruia se relatează întreaga acţiune a romanului.
Familia Eyssette – cei doi soţi alături de cei trei copii ai lor: abatele, Jacques (care pare a nu şti altceva decât să plângă constant, fapt pentru care tatăl îl apostrofează mereu: „Jacques, eşti un măgar!”) şi Daniel – locuieşte în fabrica prin care îşi menţin o situaţie materială destul de bună, dar care, din păcate, ajunge în pragul falimentului în contextul începerii revoluţiei de la 18..., după ce trece printr-o serie de întamplări nefericite (două incendii, greva năvodeselor, cearta familiei cu unchiul Baptiste, un proces costisitor cu boiangiii etc.).
Familia părăseşte fabrica şi se mută a Lyon, cu excepţia abatelui, care vine numai uneori în vizită. Pentru toţi, schimbarea este o lovitură grea, mai ales că invazia gândacilor nu le uşurează cu nimic situaţia. După două luni de stat la Lyon, doamna Eyssette decide că a sosit momentul să se preocupe de educaţia copiilor, astfel că Jacques şi Daniel sunt trimişi la manecanteria bisericii Saint-Nizier. Nu rămân multă vreme aici, pentru că directorul Universităţii de la Sud îi scrie domnului Eyssette anunţându-l că îi poate acorda o bursă pentru unul din fiii lui. Ce ales este Daniel, în vreme ce Jacques urmează să îşi ajute tatăl la negustorie. Aici, la şcoală, Daniel Eyssette îşi câştigă porecla sub impresia căreia se va afla mereu: Piciul, simţindu-se nemulţumit de înălţimea lui.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Alphonse Daudet

Traducător: Alina Loredana Brebeanu

Data apariției: 2012

Titlu original: Le Petit Chose

ISBN: 978-973-197-395-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 260

Limbă: Română

Dimensiuni: 14x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Gramar

Teme: copilărie