TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Albinuța CA-GRV-ALBINA-18-N-001
Vezi
galerie

Albinuța

de Grigore Vieru

Titlu apărut în colecția Cartier Codobelc la Cartier

Id: #244794

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Cunoscutul Abecedar Albinuța, aparținând poetului Grigore Vieru se adreseaza preșcolarilor, școlarilor, educatorilor, învățătorilor, și, nu în ultimul rând, părinților, bunicilor și fraților mai mari.

Ilustrații de Lică Sainciuc.

A fost tiparită pentru prima dată în 1979, urmând apoi nenumarate ediții, cu un tiraj general de peste 1 milion de exemplare. A devenit o carte de căpătâi pentru mai multe generaţii de copii. Prima ediţie în grafie latină s-a tipărit în 1994 la Editura Didactică şi Pedagogică din Bucureşti, având un tiraj de 200 000 de exemplare.

Revăzută şi completată cu versuri şi cântece noi, include poezii pentru copii semnate de Tudor Arghezi, Lucian Blaga şi George Coşbuc şi o prezentare grafică de excepţie, premiată la nivel internaţional, ce exprimă universul fascinant al copilăriei, simplu şi totodată complex, aparţinând renumitului artist plastic Lică Sainciuc.

Este valorificat astfel întreg arsenalul mijloacelor în stare să-l antreneze pe copil în joc şi în procesul cunoaşterii: reprezentare sonoră și vizuală, miniatură, cântec, ghicitoare, proverbe, numărătoare, frământări de limbă, frazare aliterativă, alegorie, parabola şi simbol, acrostih, motive religioase.

Noua ediţie dă prin tiparul excelent expresivitate ilustraţiilor lui Lică Sainciuc care întregesc prin fantezia şi fineţea coloristică textele literare.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Grigore Vieru

Ilustrator: Lică Sainciuc

Data apariției: noiembrie 2021

ISBN: 9789975864763

Copertă: Paperback

Număr pagini: 116

Limbă: Română

Dimensiuni: 21,5x22,5 cm

Hârtie: 120g/m

Editura: Cartier

Teme: copilărie, şcoală

Grigore Vieru
Grigore Vieru
Autor

Grigore Vieru (14 februarie 1935, Pererâta, judeţul Hotin, România Mare - 18 ian...

vezi autor