TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Șoarecele și bursucii IN-ANN-OAREIB-14-N-001
Șoarecele și bursucii
Vezi
galerie

Șoarecele și bursucii

de Antonia Noël

Titlu apărut în colecția Comunicare psiho-socială acasă și la școală la Integral

Id: #245697

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Poveștile, știm asta de acum, ne ajută să ne vindecăm, copii și adulți deopotrivă. Ele ne permit să deznodăm contradicțiile, să reparăm situațiile trăite sau să ne vindecăm rănile din trecutul sau prezentul nostru. Prin intermediul acestor istorioare, cititorul va face trecerea de la personajele implicate la propria persoană, găsind astfel rezolvarea la unele situații dificile din viața de zi cu zi.

Povestea Șoarecele și bursucii ne aduce pe tărâmul delicat și sensibil al adopției (dublat în multe situații de povara abandonului). În cazul nostru, chiar dacă șoricelul nu a fost victima unui abandon, el trăiește ruperea de propria lui familie ca atare. Nu înțelege de unde vine, nu se recunoaște în cerințele și așteptările părinților adoptivi, iar acest lucru îl transmite prin diversele comportamente pe care bursucii nu le înțeleg. Curiozitatea șoricelului nu e nesănătoasă, ci dimportivă, ea este un mijloc extrem de abil pe care acesta îl creează la nivel subconștient pentru a-și determina părinții să găsească o soluție la întrebările lui. Șoricelul ajunge chiar să-și pună oarecum viața în pericol, prin comportamente extreme, pentru a restabili un dialog cu părinții lui și a regăsi iubirea pe care o aștepta.

În aceasta povestioară rolul părinților este fundamental, ei trec prin diferite probe înainte de a ajunge să descopere că singura variantă pentru a restabili un dialog cu copilul lor este să-i vorbeasca deschis, sincer, poziționându-se conștient în rolurile lor.

Într-un demers terapeutic cu copiii, această poveste poate fi acompaniată de tehnica desenului (copilul să deseneze un paragraf care l-a marcat) sau a terapiei prin vizualizare externă (simbolizarea personajelor prin obiecte și interpretarea relațională a situațiilor).

 

Prin seria Comunicare psiho-socială acasă și la școală autoarea își propune o abordare a universului emoțional cu care ne confruntăm fiecare dintre noi. Poveștile, cu scop terapeutic și relațional, pot fi tot atâtea lecții de viață, de la vârsta școlară până când devenim oameni Mari.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Antonia Noël

Data apariției: noiembrie 2014

ISBN: 978-973-8209-41-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 32

Limbă: Română

Dimensiuni: 16,5x23,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Integral

Teme: şcoală

 

Opinii editoriale

„Povestea este concepută pentru a fi citită de către copil, sub supravegherea sau împreună cu adultul. Acest lucru asigură o receptare optimă a mesajului de către copil. Vă sugerez să citiți întreaga povestire, înainte de a începe o discuție pe marginea ei. La finalul poveștii, așteptați întrebările pe care copilul le poate avea, înainte de a le pune pe ale dumneavoastră. La întrebările adresate e bine sa reformulați, astfel încât cel mic să-și poată găsi singur răspunsul.

Fără a fi specialist în pedagogia comunicării, părintele sau adultul care acompaniază copilul în lectura acestei cărți va gasi o cale simplă și eficace de a ajunge la trăirile profunde ale copilului. El va reuși, astfel, să întrețină vie relația care-i leagă, alimentând-o cu o comunicare pozitivă.“

Antonia Noël, Consultant în Comunicare Relațională, Formator ESPERE®