TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Super eroinele basmului românesc IN-COP-SUPEBR-15-N-001
Super eroinele basmului românesc
Vezi
galerie

Super eroinele basmului românesc

de Costel Postolache

Id: #249659

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Super eroinele basmului românesc. Comandă acum cartea online scrisă de Costel Postolache și apărută la editura Integral.

 

Toţi copiii sunt pasionaţi de super-eroi și de super-eroine, se identifică cu imaginea lor, vor să zboare asemeni lor, să salveze lumea ori măcar împărăţia tatălui bătrân, ameninţat de vecini lacomi.

 

Catwoman, Buffy, Wonder Women, Xena, Pink Ranger, ca să nu mai vorbim de supervedetele desenelor animate, Pocahontas, Mulan sau Alice, sunt cei mai buni prieteni ai copiilor, cei cu care se joacă și cu care visează.

 

Dar – așa cum spunea o reclamă celebră – avem și noi eroinele noastre noastre aici, în România! Unele dintre ele se ridică din start la statutul de prinţese, altele – cu o origine foarte modestă – se califică pe parcurs, cucerind întâi inima fiului de împărat, apoi pe a întregii împărăţii. Războinice sau nu, amazoane sau diafane, ele sunt niște super-eroine demne de toată atenţia.

 

Eroinele basmelor românești, fie ele populare sau culte, Ileana Cosânzeana, Ileana Sâmziana – a nu se confunda! –, Zâna Zânelor, Fata cea mică a împăratului, Fata babei si Fata moșului, chiar și Muma Pădurii – cu care se războiesc cei mai mulţi dintre eroi –, întruchipează virtuţile poporului român la superlativ. O combinaţie fără egal de frumuseţe, modestie și compasiune, împletite cu isteţime și curaj le ajută să depășească cele mai grele probleme și să iasă învingătoare din cele mai dificile situaţii, de cele mai multe ori generate chiar de către cei apropiaţi, părinţi ori surori mai mari. Și mai întotdeuna, super-eroinele noastre termină povestea măritându-se cu feciorul de împărat multrâvnit și răzbunându-se – fie și numai simbolic – pe cei ce i-au dorit răul.

 

Cartea de faţă aduce împreună pe cele mai spectaculoase super-eroine ale basmului românesc. Copiii pot să le recunoască, să le compare, să aleagă, să se joace cu ele, să le coloreze, să interacţioneze cu ele. Deopotrivă un format de învăţare – de tip fișa personajului – și unul recreativ, cartea își propune să îi ajute deopotrivă pe copii si pe părinţi ori educatori să redescopere lumea basmului românesc și să se emoţioneze alături de super-eroinele noastre, adesea pe nedrept uitate. Pentru că, parafrazând o altă reclamă deja intrată în folclor, super-eroinele noastre sunt mai frumoase și mai viteze decât ale lor!

extinde
 

Detalii produs

Autor: Costel Postolache

Ilustrator: Veniamin Chițu

Data apariției: martie 2015

ISBN: 978-973-8209-58-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 16

Limbă: Română

Dimensiuni: 20x27 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Integral