TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cartea lui Julian 9786060863397
Vezi
galerie

Cartea lui Julian

de R.J. Palacio

Titlu apărut în colecția Smart Blue la Arthur

Id: #246184

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Cartea lui Julian vine în completarea poveștii din Minunea, roman pentru copii aflat pe locul I în lista de bestselleruri New York Times și câștigător al premiilor Mark Twain și Junior Young Reader's Choice.

 

Julian, Jack și Charlotte sunt chemați de domnul director Tushman să-i prezinte locul viitorului lor coleg. Numai că nou-venitul nu este un copil obișnuit: August Pullman este un băiat cu serioase probleme cranio-faciale, care a trecut prin multe intervenții chirurgicale.

 

Venirea lui tulbură apele la școala Beecher, iar Julian are o atitudine ostilă încă din prima zi. Deși în Minunea povestea era spusă din șase perspective diferite, nu exista și versiunea lui Julian. Până acum, când R.J. Palacio îi oferă dreptul la replică și aflăm cum a trăit el întâlnirea cu Auggie, de ce s-a purtat urât și dacă e sau nu posibilă o împăcare între cei doi.

extinde
 

Detalii produs

Autor: R.J. Palacio

Traducător: Iulia Arsintescu

Data apariției: ianuarie 2024

Titlu original: The Julian Chapter

ISBN: 9786060863397

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 120

Limbă: Română

Dimensiuni: 14x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Arthur

Teme: copilărie, emoții, prietenie

 

Din blogul Cartepedia

Romeo Aurelian Ilie Romeo Aurelian Ilie

,,Dacă ați citit cartea Minunea, în care ați făcut cunoștință cu August Pullman, copilul cu diformități cranio-faciale care a reușit, prin forța temperamentului său, să dărâme zidurile fricii ce se ridi......“

citește mai mult
Romeo Aurelian Ilie Romeo Aurelian Ilie

,,Cei care au citit „Minunea” – cartea de bază, își amintesc desigur de domnul Browne, profesor la clasa lui August Pullman și a colegilor acestuia, cel care le insufla elevilor diferite valori spiritua......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

Pe la începutul anului 2015 mă delectam cu o cărțulie excepțională, intitulată ,,Minunea”. Aceasta prezintă povestea lui Auggie, un băiețel de zece ani, ce are nenorocul de a fi altfel decât ceilalți. Până la această vârstă n-a fost la o școală alături de alți copii din cauza unei diformități cranio-faciale. A fost supus multor intervenții chirurgicale încă de la o vârstă fragedă și a suferit mult, fiind ,,diferit”.

A mai crescut puțin și este pus în situația de a înfrunta realitatea. Începe clasa a V-a la o unitate de învățământ particulară, iar adaptarea nu este deloc ușoară, nici pentru el, nici pentru cei din jur. Rând pe rând, Auggie și alte câteva personaje relatează această poveste emoționantă și lupta protagonistului pentru a fi acceptat și iubit de o societate guvernată de preconcepții și intoleranță. Reușește să le dovedească colegilor, profesorilor că aspectul fizic nu-l diferențiază de alți copii de vârsta sa, că poate duce o viață aproape ca cea a unui om normal. Fără doar și poate, o carte excepțională, un ghid despre bunăvoință, acceptare și înțelegere.

Cosmin Lazăr
R.J. Palacio
R.J. Palacio
Autor

R.J. Palacio este graficiană. A conceput designul mai multor coperte ale unor că...

vezi autor