TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Harriet spionează PB 978-606-788-167-7
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Harriet spionează PB

Louise Fitzhugh
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici.
Adaugă la wishlist
Colecții/Serii: Funny Green
Lui Harriet îi place să spioneze. Vrea să afle totul despre toți. Pentru asta, și-a creat un traseu de spionaj foarte bine pus la punct....
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-606-788-167-7
Dimensiuni: 13,5x19,5 cm
Tip copertă: Paperback brosat
Altele:

Harriet spionează PB
Mai multe despre carte
Descoperă cartea Harriet spionează PB de Louise Fitzhugh apărută la editura Arthur

Lui Harriet îi place să spioneze. Vrea să afle totul despre toți. Pentru asta, și-a creat un traseu de spionaj foarte bine pus la punct. Notează în caiet tot ce vede în jur și face observații despre colegi, vecini, dar și despre prietenii ei cei mai buni.
Insă într-o zi, caietul ajunge exact la cine nu trebuie. Cum vor reacționa colegii după citirea notițelor și ce-i rămane de făcut lui Harriet pentru a îndrepta situația?
Modul inedit în care autoarea a folosit mijloacele realismului într-o carte destinată copiilor a stârnit la început numeroase controverse. În timp insă, Harriet spionează a impus un model și a devenit o carte clasică a literaturii pentru copii.

Autor: Louise Fitzhugh
Ilustrator: Louise Fitzhugh
Traducător: Laura Sandu
Data apariției: mai 2017
Editura: Arthur
Titlu original: Harriet the Spy
Pagini: 264
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
carte ilustrată, spionaj, prieteni, jurnal, literatură americană
Louise Fitzhugh Louise Fitzhugh - Autor, Ilustrator
Louise Fitzhugh (5 oct. 1928 - 19 nov. 1974) s-a născut în oraşul american Memphis, din statul Tennessee şi a început să scrie la vârsta de unsprezece ani. Nu a avut o copilărie prea fericită şi de aceea a aşteptat cu nerăbdare momentul...
AFLĂ MAI MULTE
Vezi toate produsele
Opinii editoriale
Evelina Bindea
"Deşi şi-a început cariera lucrând ca ilustrator de cărţi pentru copii, Louise Fitzhugh s-a dedicat ulterior scrisului, devenind una dintre autoarele controversate ale anilor '60. Spre deosebire de mulţi alţi scriitori de literatură pentru copii din acea perioadă, care idilizau universul copilăriei, Louise Fitzhugh şi-a propus să abordeze lumea celor mici dintr-o perspectivă realistă, ţinând seama şi de slăbiciunile, cât şi de energia ieşită din comun a acestora. Cel mai cunoscut roman al său este Harriet spionează, volum apărut în 1964, care a şocat prin abordarea neobişnuită pentru acea vreme. Personajul principal al cărţii, Harriet, este o fetiţă de doar 11 ani, pasionată de spionaj şi de scris. Harriet se dedică spionajului pentru că aceasta este singura activitate care îi va permite mereu accesul la cunoaştere. Total fascinată de ideea de a şti totul despre toţi, Harriet elaborează un traseu de spionaj complicat, care îi permite să afle noutăţi despre membrii comunităţii în care trăieşte. Harriet poartă însă permanent cu ea caietul în care îşi scrie observaţiile făcute atât la adresa prietenilor şi colegilor, cât şi a necunoscuţilor zăriţi prin mijloacele de transport în comun sau pe stradă."
Opinia cititorilor