TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
David Copperfield (3 Volume) CA-CHD-DAVC3V-12-N-001
David Copperfield (3 Volume)
Vezi
galerie

David Copperfield (3 Volume)

de Charles Dickens

Titlu apărut în colecția Clasicii literaturii universale la Cartex

Id: #253186

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Am lucrat din zori și până în noapte, cu răbdare și cu greu. Am scris o poveste cu subiect luat din propria mea experiență. Cartea de față nu face în fond decât să aștearnă în scris amintirile mele.“ - Charles Dickens

 

Fiind el însuși unul dintre cei care au suferit din cauza insensibilității oamenilor, cu multe visuri ale copilăriei umbrite de împrejurări nefaste care i-au lăsat o rană ce cu greu s-a cicatrizat, Dickens a simțit nevoia de a înfățișa în cărțile sale universul atât de fermecător dar mereu amenințat al copilului. Punând copilul în centrul unor romane și arătând câte obstacole stau în calea dezvoltării sale armonioase, din cauza neînțelegerii de către societate a nevoilor și înclinațiilor specifice vârstei, scriitorul a dorit să-și ajute contemporanii în redobândirea căldurii sufletești, a afecțiunii pierdute în goana după bunăstarea materială.

 


Succesul operei dickensiene a fost explicat uneori prin analiza pătrunzătoare și critica societății, prin bunătatea ce emana din operă, prin umorul și optimismul său. Bucuria cu care își construiește personajele, avertizarea permanentă asupra slăbiciunilor naturilor umane (egoism, superficialitate, orgoliu, lăcomie, cruzime, snobism, avariție) în conflict cu nevoia de dragoste și bunătate, precum și încrederea manifestată în posibilitățile omului au asigurat împreună cu valorile expresive primirea favorabilă de care s-a bucurat această operă în timp.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Charles Dickens

Traducător: Liliana Ciuche, Monica Manolachi

Data apariției: noiembrie 2021

ISBN: 9786060910282

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 1112

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Cartex

Charles Dickens
Charles Dickens
Autor

Charles Dickens (1812 - 1870) este cel mai important și prolific prozator al lit...

vezi autor