TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Călătorie în a cincea dimensiune. Cvartetul timpului (cartea întâi)

Madeleine L`Engle
Colecții/Serii: Cvartetul timpului
Cartea întâi din Cvartetul Timpului - unul dintre cele mai importante și renumite romane clasice fantasy pentru copii ale...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-128-295-4
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Hardcover

Călătorie în a cincea dimensiune. Cvartetul timpului (cartea întâi)

MAI MULTE DESPRE CARTE

Cartea întâi din Cvartetul Timpului - unul dintre cele mai importante și renumite romane clasice fantasy pentru copii ale vremurilor noastre.

  • Premiul Newberry
  • Premiul Sequoyah Book
  • Premiul Lewis Caroll Shelf

Era o noapte întunecată, iar vântul bătea vijelios.

Meg Murry și fratele ei mai mic, Charles Wallace, se află în bucătărie împreună cu mama lor pentru a lua o gustare, când... o creatură nepământeană bate la ușa casei lor, plângându-se că, din pricina vântului, se rătăcise. Aceasta le dezvăluie semnificația misteriosului tesseract - hipercubul format din opt cuburi egale - nimic altceva decât o buclă în timp.

Tatăl lui Meg călătorise deja în timp și, din nefericire, la un moment dat dispăruse. Meg, Charles Wallace și prietenul lor Calvin, ajutați de enigmaticele doamne Whatsit, Who și Which, pornesc să-l salveze, teleportându-se în spațiu. Vor reuși oare să învingă forțele răului și să revină cu bine pe Pământ?

Autor: Madeleine L`Engle
Traducător: Gabriela Stoica
Data apariției: 2009
Editura: Corint Junior
Titlu original: Time Quartet: A Wrinkle in Time
Pagini: 256
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
cărți pentru copii, carte premiată, science-fiction, fantasy, călătorie, spațiu, timp, inteligență, căutare
  • Madeleine L`Engle Madeleine L`Engle - Autor
    Madeleine L’Engle (1918-2007) s-a născut la New York și a absolvit Smith College. Este autoarea a peste 60 de cărți (printre care romane, eseuri, piese de teatru și poezie) pentru copii și adulți, primite foarte bine de cititori. Călătorie în a...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

Anna Quindlen, reputat critic literar, despre romanul "Călătorie în a cincea dimensiune"
"Meg Murry este o fetiță care se simte foarte singură, în adevăratul sens al cuvântului. Poartă aparat dentar și ochelari și are un păr extrem de capricios. Se pare că nu reușește să facă nimic cum trebuie la școală, unde toată lumea o consideră o ciudată și o prostuță. Încă de la o vârstă fragedă, se confruntă cu răutatea omenească manifestată prin priviri ipocrite și comentarii la adresa tatălui ei, un om de știință care a dispărut în mod misterios. Dar Meg nu știe ce înseamnă cu adevărat vicisitudinile vieții până când nu pornește într-o călătorie în căutarea tatălui său, împreună cu frățiorul ei mai mic, Charles Wallace, și cu prietenul lor, Calvin. Copiii transcend timpul, spațiul și limitele propriilor lor minți, cu ajutorul unor ființe de o mare bunătate sufletească: doamna Whatsit, doamna Which, doamna Who, Mediul Fericit și Mătușa Bestie. Dar apogeul călătoriei lor îl constituie confruntarea cu IT, inteligența rece și calculată, lipsită de trup, ce aruncă o umbră neagră peste lume, făcându-i pe toți oamenii să se comporte și să gândească la fel."

Opinia cititorilor