TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Ai grijă, Petunia 978-606-8544-40-3
Ai grijă, Petunia
Vezi
galerie

Ai grijă, Petunia

de Roger Duvoisin

Id: #247721

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Petunia are acasă tot ce-i trebuie, dar lumea e mult mai mare decât ograda în care locuiește alături de celelalte animale. Dacă iarba de pe dealul acela din depărtare e altfel, mult mai verde și mai gustoasă, decât cea care crește aici, pe lângă gard?

În lumea cea mare și necunoscută sunt și primejdii. Petunia alege să plece și e cât pe ce să fie prinsă de sălbăticiunile pădurii. Să pleci în necunoscut sau să rămâi acolo unde ești? Să vrei ceva mai bun sau să te mulțumești cu ce ai? Nu este deloc ușor să găsești un răspuns la astfel de întrebări. Această nouă aventură a Petuniei nu-și propune decât să ne pună pe gânduri, ca orice poveste bună.

 Petunia nu mânca niciodată ce i se dădea. Poate ceilalți primesc ceva mai bun, credea ea și mereu lua din mâncarea prietenilor săi. Nici de iarba din ogradă nu se atingea niciodată. Ciugulea numai de pe pajiștea învecinată, strecurându-și capul prin gard. Petuniei, o gâscă neștiutoare și cam prostuță, nu-i plăcea deloc ce avea la ea acasă. Își dorea altceva. 

— Of, of, zicea ea uitându-se printre ulucile gardului la dealurile pline de iarbă de peste pârâu. Când mă gândesc de câte bunătăți aș putea avea parte zi de zi și nu am. Ia uite ce verde și fragedă e iarba de pe Dealul Vântos!

extinde
 

Detalii produs

Autor: Roger Duvoisin

Traducător: Lavinia Branişte

Data apariției: februarie 2017

ISBN: 978-606-8544-40-3

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 32

Limbă: Română

Dimensiuni: 22x28 cm

Hârtie: 120g/m

Editura: Portocala albastră

Roger Duvoisin
Roger Duvoisin
Autor

Roger Duvoisin (1904-1980) este originar din Elveția. I-a plăcut dintotdeauna să...

vezi autor
Lavinia Branişte
Lavinia Branişte
Traducător

Lavinia Branişte s-a născut la Brăila, în 1983, și a studiat literatură și limbi...

vezi autor