TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Moș Crăciun. O carte despre Moș Crăciun și spiridușii săi de pe muntele Korvatunturi din Laponia 978-973-88905-2-7
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Moș Crăciun. O carte despre Moș Crăciun și spiridușii săi de pe muntele Korvatunturi din Laponia

Mauri Kunnas, Tarja Kunnas
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici.
Adaugă la wishlist
 „Moş Crăciun” a lui Mauri Kunnas nu este o altă carte din lungul şir al celor despre simpaticul personaj, ci autentica lui...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-88905-2-7
Dimensiuni: 23,5x29,5 cm
Tip copertă: Hardcover
Altele produse autor:

Moș Crăciun. O carte despre Moș Crăciun și spiridușii săi de pe muntele Korvatunturi din Laponia
Mai multe despre carte
Descoperă cartea Moș Crăciun. O carte despre Moș Crăciun și spiridușii săi de pe muntele Korvatunturi din Laponia de Mauri Kunnas apărută la editura Cartea Copiilor

„Moş Crăciun” a lui Mauri Kunnas nu este o altă carte din lungul şir al celor despre simpaticul personaj, ci autentica lui poveste. Autorul, originar chiar din Finlanda, îl descrie pe Moş Crăciun aşa cum nimeni nu l-a mai descris niciodată. Are pantalonii peticiţi de soţia lui, pentru că adesea şi-i agaţă în atelierul de jucării, pretinde că este pasionat de pescuit, dar de fapt pleacă fără undiţă şi trage un pui de somn în barcă, iar înainte să plece cu darurile către copii, îşi dă cu o cremă antireumatică foarte puternică, pentru a rezista o noapte întreagă în frig.

Moş Crăciun locuieşte alături de familiile de spiriduşi într-un sat cu căsuţe roşii, la poalele muntelui Korvatunturi din Laponia finlandeză. Nu există nici un drum spre acest sătuc misterios, aşa că scrisorile copiilor sunt aduse cu un avion special al poştei.

Despre spiriduşi se spune că ar fi vechi spirite ocrotitoare ale caselor şi ale pădurilor, retrase, cu timpul, din oraşele mari şi stabilite în satul moşului. Hărnicia lor poate fi egalată doar de buna dispoziţie de care dau dovadă în fiecare zi. După ce mănâncă de dimineaţă orezul cu lapte pregătit de nevasta lui Moş Crăciun, muncesc cât e ziua de lungă în atelierele de tâmplărie, vopsitorie, croitorie, mecanică sau ceramică.

Naturaleţea şi simplitatea sunt elementele ce domină cartea. Deşi sunt investiţi de tradiţie cu puteri magice şi cu o doză de solemnitate, Mauri Kunnas prezintă un Moş Crăciun şi o mulţime de spiriduşi absolut fireşti, ce impresionează prin însăşi simplitatea lor: au copii care merg la şcoala din sat, muncesc cu dăruire, iar seara se joacă sau citesc o carte, fac saună după ce se întorc frânţi de oboseală de la împărţirea darurilor şi merg la biserică în dimineaţa de Crăciun.

Ilustraţiile contribuie decisiv la magia cărţii. Un val de culori şi voie bună se revarsă pagină cu pagină. Elementul prin care Mauri Kunnas a excelat este arta detaliului. Fiecare imagine este plină de viaţă, de nasuri roşii de spiriduşi, de animale nordice şi de tot felul de obiecte din universul moşului, încât, deşi ai răsfoit cartea de nenumărate ori, mereu vei descoperi un detaliu nou care să te facă să zâmbeşti.

Autor: Mauri Kunnas, Tarja Kunnas
Ilustrator: Mauri Kunnas
Traducător: Laura Delicostea
Data apariției: 2014
Editura: Cartea Copiilor
Titlu original: Joulupukki
Pagini: 52
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
carte ilustrată, povestea lui Moș Crăciun, Finlanda, Laponia, atelier, jucării, daruri, spiriduși, scrisori
Mauri Kunnas - Autor, Ilustrator
Mauri Kunnas este probabil cel mai iubit autor şi ilustrator finlandez contemporan de literatură pentru copii. Fiecare carte a sa devine imediat bestseller, datorită modului extrem de creativ și atrăgător în care abordează subiecte de mare interes pentru copii și cu o bogată încărcătură educativă. Aflate la granița dintre cărți de povești și benzi desenate, operele lui Mauri Kunnas sunt exact genul de cărți pe care le visam în...
AFLĂ MAI MULTE
Vezi toate produsele
Opinia cititorilor