TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Elfi. Mandale magice 978-606-588-363-5
Elfi. Mandale magice
Vezi
galerie

Elfi. Mandale magice

Titlu apărut în colecția Cărţi pentru copii la Curtea Veche Publishing

11 56 lei
Indisponibil
  • Transport gratuit la comenzile de peste 120 de lei
  • Ambalare gratuită a cadoului

Descriere produs

Descoperă cartea Elfi. Mandale magice de Loewe Verlag apărută la editura Curtea Veche Publishing

Desene de mandale fermecate din lumea fabuloasă a elfilor: 60 de desene diferite pentru pictat şi destindere; fiecare imagine pe o pagină diferită

Din lumea imaginară şi magică a basmelor, elfii şi zânele zburătoare au coborât în această carte pentru a fi colorate de copiii captivaţi de frumuseţea fermecătoare a acestor fiinţe fantastice. Poate fi o adevărată provocare pentru copii, care îşi pot da frâu liber imaginaţiei pentru a zugrăvi lumea poveştilor aşa cum şi-au închipuit-o.

Cuvântul mandala provine din sanscrită şi înseamnă cerc, însă mandalele nu sunt doar nişte simple desene de colorat, ci au o semnificaţie mai profundă, de autovindecare a sufletului. Copilul poate colora un cerc cu anumite motive ce-i amintesc de poveştile fermecate pe care le-a auzit de atâtea ori, se concentrează asupra a ceea ce face, se relaxează şi simte în acelaşi timp o pace interioară care îl poate ajuta să depăşească anumite nemulţumiri sau frustrări. Părintele trebuie să-şi încurajeze copilul să coloreze aceste desene exact aşa cum simte, pentru că fiecare culoare are o semnificaţie, iar din felul cum colorează copilul părintele îşi poate da seama de starea de spirit a copilului.


De pildă, albul este culoarea norilor, a păcii, a purităţii şi a inocenţei. Este o culoare pozitivă ce denotă optimism şi generozitate.

Negrul este culoarea nopţii, opusul albului, simbolizează puterea şi supremaţia, însă are conotaţii negative, fiind asociat adeseori cu tăcerea, cu o stare de distanţare şi răceală.

Griul este culoarea pietrei şi a fumului, aflată între cele două extreme, alb şi negru. Sugerează evaziunea, tendinţa de a se sustrage, de a nu dori să se afilieze nici negrului, nici albului.

Roşul este culoarea sângelui, a cireşelor, a căpşunilor, elemente pline de vitalitate şi energie. Un desen colorat astfel poate sugera puterea şi capacitatea de a iubi, de a fi fericiţi şi joviali. Dacă însă roşul apare excesiv, există o stare de iritare şi de mânie.

Portocaliul este culoarea piersicii, a portocalei, a dovlecilor. Se consideră a simboliza creativitatea, imaginaţia, vitalitatea, însă folosit excesiv poate sugera anxietatea.

Galbenul este culoarea soarelui, a lămâii, fiind asociat cu lumina, tinereţea, căldura, cu principalele surse de căldură din univers. Folosit în exces poate sugera epuizarea, laşitatea.

Verdele este culoarea ierbii, a pădurii, a smaraldelor şi simbolizează renaşterea, primăvara, speranţa. Poate sugera iubirea faţă de natură, compasiunea, dar dacă este prezent excesiv poate însemna apariţia invidiei şi a geloziei.

Albastrul este culoarea cerului şi a mării şi este asociat cu sinceritatea, calmul şi pacea sufletească. 

Violetul este culoarea lavandei, a ametistului şi sugerează învingerea temerilor şi transformarea acestora în sentimente pozitive.

Rozul este culoarea răsăritului, un amestec între alb şi roşu, prin urmare simbolizează pasiunea şi dragostea faţă de propria persoană, dar şi faţă de alţii. Sugerează, totodată, iubirea, gingăşia şi tandreţea.

extinde

Detalii produs

Editor: Loewe Verlag

Ilustrator: Kristin Labuch

Data apariției: 2012

ISBN: 978-606-588-363-5

Copertă: Paperback

Număr pagini: 122

Dimensiuni: 17×22 cm

Editura: Curtea Veche Publishing

Titlu original: Mandalas Elfen

Pagini: 122

Limba: Română

Hârtie: 120g/m

Toate categoriile:
Cărți pentru copii >> Cărți cu activități
Cărți pentru copii >> Cărți după grupa de vârstă >> 4-7 ani
Cărți pentru copii >> Cărți după grupa de vârstă >> 8-12 ani
Cărți pentru copii >> Cărți de colorat
Cuvinte cheie:
cărţi de colorat, mandale, semnificaţia culorilor, jocuri, educație, desen, basm, poveste

Opinia cititorilor