TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Leonardo și furtuna emoțiilor (Vol. 2) 9786069926017
Leonardo și furtuna emoțiilor (Vol. 2)
Vezi
galerie

Leonardo și furtuna emoțiilor (Vol. 2)

de Roxana Andreea Rusu

Id: #371414

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Povești educative pentru dezvoltarea inteligenței emoționale
 

Descriere produs

Pentru dezvoltarea armonioasă a copilului și transformarea sa într-un adult cu succes pe plan personal și profesional, nu sunt de ajuns noțiunile care se pot învața la școală. Un IQ academic bun ar trebui să fie completat de dezvoltarea inteligenței emoționale și a abilităților soft (optimismul, simțul umorului, automotivația, spiritul de echipă, asumarea responsabilității, capacitatea de a face față stresului, spiritul de inițiativă, abilitățile de negociere, gândirea critică, încrederea în sine).

Cartea de față pune accentul pe importanța inteligenței emoționale, adică pe:

  • modul în care copilul este capabil de a-și înțelege, controla și exprima emoțiile;
  • modul în care este capabil să empatizeze cu cei din jur;
  • modul în care creează, gestionează și menține relațiile cu ceilalți.

Chiar dacă inteligența cognitivă este un factor important pe parcursul academic, inteligența emoțională este cea care ajută copiii să se descurce în perioadele stresante, fie că este vorba despre evaluări școlare, transformările și provocările de toate felurile din adolescență, probleme familiale, schimbări neașteptate sau posibile situații de bullying.

David Caruso spunea: Este foarte important de înțeles că inteligența emoțională nu este opusul inteligenței congnitive, nu este triumful inimii asupra minții, ci este intersecția unică a celor două.

Inteligența emoțională, deși are o componentă genetică, poate fi dezvoltată și îmbunătățită pe tot parcursul vieții, mai ales după dezvoltarea limbajului și abilităților de socializare. Noi, adulții, părinți și profesori deopotrivă, reprezentăm modele de autocontrol pentru copii. Cei mici sunt imitatori excelenți, de aceea este esențial să conștientizăm că, în fiecare zi, le ,,predăm lecții” de viață (conștient sau nu). Modelul de comportament pe care îl oferim copiilor, joacă și lectură, sunt printre cele mai eficiente metode de învățare și educare.

Faptul că citiți acum această carte, un instrument pe care îl puteți utiliza pentru dezvoltarea inteligenței emoționale a copilului, denotă preocuparea dumneavoastră pentru o educație de calitate. Va mulțumesc pentru acest lucru și va doresc lectură plăcută!

extinde
 

Detalii produs

Autor: Roxana Andreea Rusu

Ilustrator: Octav Ungureanu

Data apariției: aprilie 2021

ISBN: 9786069926017

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 76

Limbă: Română

Dimensiuni: 20x27 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Integral