TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Doctorul Au-mă-doare AG-KOC-DOCTOA-14-N-001
Doctorul Au-mă-doare
Vezi
galerie

Doctorul Au-mă-doare

de Kornei Ciukovski

Id: #231714

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Povestea neobișnuită a bunului Doctor Au-mă-doare, care pleacă într-o lungă și senzațională călătorie din Rusia până în Africa, pentru a salva animalele bolnave ale junglei, este opera remarcabilă a lui Kornei Ciukovski – unul dintre cei mai populari scriitori ruși pentru copii.

Devenit prototip al generozității, blândeței și iubirii pentru animale, acest celebru Doctor Au-mă-doare  vorbește cu toate viețuitoarele pădurii pe limba lor, căci le cunoaște la perfecție graiul, și își dedică fiecare clipă îngrijirii, vindecării și salvării vieții acestora.  De altfel, întreaga pădure este plină de tăblițe, atârnate în copaci, care anunță:

                                                          Doctoru’ Au-mă-doare

                                                          A deschis spital.

                                                          Vindecă de boală

                                                          Orice animal!

În drumul său în Țara Maimuțelor, cu peripeții nebănuite, bunul doctor nu pleacă însă singur, căci toți prietenii săi cei mai buni vor să-l însoțească –  grijulia maimuță Cici,  Crocodilul,  credinciosul câine Avva,  curajosul papagal Carudo,  rața Kika,  purcelușul Groh-Groh și  isteața cucuvea Bumba. Aceștia îl vor ajuta în momentele  de mare necaz, când viața le este pusă în pericol de nemiloșii pirați ai mărilor, al căror conducător este fiorosul Barmaleus, ”cel mai rău om din lume” și vrăjmaș dintotdeauna nu numai al Doctorului Au-mă-doare,  ci și al animalelor sale.  Acest Barmaleus va deveni prototip al răutății, cruzimii și neomeniei  în literatura și cultura rusă.

Povestirea Doctorul Au-mă-doare (rus. Doktor Aibolit), plină de fantezie, de muzică și de bucuria de a trăi, a fost adaptată  pentru piese de teatru,  pentru câteva filme și chiar pentru operă și balet, unul dintre compozitori fiind celebrul Serghei Prokofiev.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Kornei Ciukovski

Data apariției: aprilie 2014

Titlu original: Doktor Aibolit

ISBN: 978-606-839-117-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 88

Limbă: Română

Dimensiuni: 16x23,5 cm

Hârtie: 120g/m

Editura: Agora